Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Milyen medencébe menjek a gyerekkel?

Szerző: Babaszoba.hu

2012. július 5. | Frissítve: 2017. július 27.

Forrás: babaszoba.hu

Kánikulában legjobb a strandon. De vajon mennyire nagy a fertőzésveszély a medencékben?

Meleg (31-33 Celsius-fokos) vízben az izmok, ízületek ellazulnak, ez ideális feltétele a mozgásfejlesztésnek, légzésterápiának, ezért a babaúszásra használt medencék vize általában ilyen hőfokú. A valóban erre kialakított és használt medence vize a felnőttek egyidejű benntartózkodása ellenére is elég tiszta ahhoz, hogy ne kapjon fertőzést a kicsi. Babaúszásra hároméves koráig járhatsz vele, kizárólag úszópelus használatával.
A strandok meleg vizű medencéinek tisztasága igen változó, a zsúfoltságtól is függ, de semmiképpen nem kielégítő a kicsik számára. Bár csábító a kellemes meleg víz, a kórokozók is könnyen szaporodnak benne. Egyáltalán nem alkalmas gyerekeknek a gyógy- vagy termálvizes medence, már az ásványianyag-tartalom miatt sem.

A hideg vizű medence tisztább, de ne maradjatok benne sokáig

A gyerekmedencék vizének hőfoka 28 Celsius-fok körüli, ez is kedvez a kórokozóknak. A víz tisztaságára következtethetsz a fürdőzők számából és életkorából. Bár mindenhol feltüntették, hogy a gyerekmedencében kizárólag hat év alattiak fürödhetnek, kérdés, hogyan felügyeld hatékonyan a kicsit, ha nem vagy közvetlenül mellette.
A hideg vizű medencékben nem kell tartanod a kórokozóktól, ám a lehűlés veszélye miatt csak rövidebb ideig maradhat benne a gyerkőc. Fontos, hogy fürdés után azonnal vedd le róla a vizes nadrágot, töröld meg, és adj rá szárazat, ugyanis a húgyúti fertőzések nem csak a kórokozóknak "köszönhetők". A lehűlt altest lassú vérkeringése ugyanis csökkenti az ellenállóerőt.
A természetes víz nem jelent feltétlenül kisebb fertőzésveszélyt, sőt, egy átmelegedett, zsúfolt öböl kifejezetten szennyezett lehet.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Egészség, tudatosan, influenzás időszakban is (X)

Az influenza vagy szájon, vagy az orron keresztül fertőz. A rendszeres kézmosás, főleg evés előtt ezért is nagyon hasznos.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék