Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Milyen gyakran fürdessük az ekcémás gyereket?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 8. | Frissítve: 2017. szeptember 27.

Forrás: babaszoba.hu

Vannak kutatók, akik a mindennapos, vannak akik a ritka fürdetésre esküsznek.

Egyes amerikai tudósok szerint jót tesz az ekcémás gyerekek bőrének, ha minden nap megfürdetjük őket, majd hidratáló, bőrpuhító krémmel bekenjük a testüket. Más vizsgálatok szerint azonban a ritkább fürdetés azért tesz jót, mert a túl sok mosás könnyen kiszáríthatja a bőrt. Hol van az igazság?
Egy friss, amerikai vizsgálat most valahol a kettő közé teszi azt, ami szerintük a legjobb a pici bőrének: vagyis azt állapították meg, hogyha csak vízzel mosdatjuk a kicsit napi szinten, az rendben van, a különböző szappanokat, tusfürdőket pedig inkább ritkábban vegyük elő.
Ezzel a megállapítással több brit szakértő is egyetértett, bár hozzátették, hogy kevés kutatás volt eddig ezzel kapcsolatban, sokkal több tanulmányra lenne szükség - írja a BBC.
Szakértők azt is elmondták, hogy mivel minden gyermek, minden ekcéma más lehet, ezért a szülőknek is mérlegelniük kell a tapasztalatok alapján, hogy melyik módszer árt, vagy éppen használ a kicsi bőrének.
A napi fürdetést azonban nem szabad túlzásba vinni, elég, ha legfeljebb 10 percig áztatjuk a gyermeket. Miután pedig szárazra törölgettük őt, minél hamarabb kenjük be a bőrét krémmel, amivel megelőzhetjük a viszketést.
Több gyermekorvos és allergológus is azon a véleményen van egyébként, hogy a napi vagy kétnapi fürdéssel nincsen gond, a problémát a szappanok, tusfürdők, habfürdők jelenthetik, amelyek irritálják a bőrt, és csak rontanak az ekcémán.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék