Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Miért fél a vízben?

Szerző: Babaszoba.hu

2012. július 31. | Frissítve: 2016. július 13.

Forrás: babaszoba.hu

Nagy melegben a strandon a legjobb, de mit tegyen az a szülő, akinek a gyereke retteg a medencében?

Előfordulhat, hogy nem a víztől fél a strandon, csak idegenkedik a hidegtől, a fröcsköléstől és a zsivajtól. Keress nyugodtabb szegletet, vagy használd ki a korai és késői órákat. Először csak bokáig érő vízben tocsogjatok, aztán feküdjetek bele. Észrevétlenül kedveltesd meg vele a vizes mókát.
A bizonytalanul lebegő felfújható alkalmatosságok erre a legkevésbé sem megfelelők. Öleld magadhoz, amikor bementek a mélyebb vízbe. A habtéglabetétes fürdőruha vagy a karúszó szabad mozgást enged a vízben, nem tud megválni tőle, és szinte észre sem veszi, hogy már nem kapaszkodik beléd. Egyik sem életmentő eszköz, soha ne hagyd egyedül a kicsit sekély vízben és a parton se!

Ha fél a vízben, légy türelmes

A természetes vízpart sok felfedeznivalót kínál: élmény a nedves homokban tocsogni, élőlényeket fürkészni, vagy köveket, kagylót gyűjteni, közben a vizet is megszokja. A víztől idegenkedés rendszerint elmúlik a nyaralás végére, ha nem erőltetjük, a túl korai úszni tanítás ellenben elmélyíti a félelmet. A vízhez szoktatás élmény is lehet a lebegődresszel is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék