Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mi a jó a járgányokban?Érdemes még ezt is magunkkal cipelni!

Szerző: Balányi Klári

2011. május 16. | Frissítve: 2018. május 11.

Forrás: Kismama magazin

Még alig tud járni, máris száguld! A kisjárgány ma már szinte nélkülözhetetlen része a baba játéktárának.

Mi a jó a járgányokban?

Fontos fejlődési lépcső, amikor a kismanó járművet irányít. Több területen is serkenti a fejlődést akár a műanyag kismotor is, csak arra figyelj, hogy megfelelő méretet vegyél. A túlságosan alacsony nyuszimotor hátrányosan befolyásolhatja a csípőízület fejlődését.
TÉRÉRZÉKELÉS Az újfajta mozgással új tapasztalatokat gyűjt a táguló térről. Milyen gyorsan közel kerülnek a tárgyak, nem könnyű kikerülni őket, másképp néz ki minden a kormány mögül.
KOORDINÁCIÓ Egyszerre több feladatot kell megoldani. Össze kell hangolnia különböző érzékszerveit, kezét és lábát a haladáshoz, irányításhoz. Arra akarok menni, mégis másfelé haladok.
REAKCIÓIDŐ Olyan járgányt vegyél, amelyet valóban az ő ereje hajt. Így mindig azzal a sebességgel halad, amit uralni is tud. A sebesség erősen serkenti az észlelés és a válaszlépés gyorsulását. Mindjárt nekimegyek a fának, le kell állnom.

Rollerrel fejlesztheti az egyensúlyérzékét

EGYENSÚLYÉRZÉK A későbbiekben rollerrel és a pedál nélküli biciklivel biztonságosan gyakorolhatja az egyensúly megtartását, a pótkerekes megoldás mellett viszont nem fejlődik az egyensúlyérzék, mert becsapja a gyerkőc érzékelését.
ERŐNLÉT Erősödik a láb izomzata, ügyesedik a mozgás.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék