Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mezítlábas ösvények, amiket ne hagyj ki!

Szerző: Babaszoba.hu

2017. augusztus 1. | Frissítve: 2021. július 8.

Forrás: babaszoba.hu

Egy német természetgyógyász, bizonyos Sebastien Kneipp találmányának egyik eleme volt a mezítlábas séta. Ma már szerte a világban, így nálunk is vannak mezítlábas ösvények.

Mezítlábas ösvények, amiket ne hagyj ki!

Több dolog miatt is nagyon jó kis nyári kaland egy mezítlábas ösvény. Természetben lehetünk, általában kifejezetten szép környezetben találhatóak ezek az ösvények. Vicces, ahogy mezítláb próbálkozik mindenki átjutni egy-egy "pályán", elsőre persze azt gondoljuk, hogy bármilyen természetes felületen könnyedén átjutunk, de mindenkit ki kell ábrándítsunk, bizony vannak olyan borítások, amelyek gondot okoznak. Az ösvényeket kavicsok, kövek, tobozok, tőzeg, egyes helyeken sár, pocsolya borítja.
Összeszedtünk néhány helyet, ahova érdemes ellátogatni, ha próbára akarjuk tenni saját vagy gyerekünk talpát.

1, Tabajd

Budapesthez nagyon közel, 45 km-re helyezkedik el. A parkban kialakítottak egy útvonalat, ahol 21 féle járófelületen dolgoztathatjuk meg talpizmainkat. Vannak érdes bazaltkövek, kukoricacsutka és süppedős tőzeg is. A parkban egy patak is van és a séta végén játszótér található. Nincs körbe kerítve, egész nap látogatható és ingyenes.

2, Remeteszőlős

Nagykovácsitól és Budapesttől sem messze található a 2016-ban átadott Bodzaliget Pihenőpark mezítlábas tanösvénye, ami 12 állomásból áll: kavics, homok, murva, toboz, fadeszka is található. Ingyenes és egész évben látogatható. A mezítlábas ösvény mellett találunk fűszerkertet, játszóteret, barlangot és könyvmegállót is.

3, Bükfürdő

A Kneipp-parkban található az 510 m hosszú száraztaposó. Kavicsos, faháncsos, tobozos szakaszok váltják egymást. Még egy bokorlabirintus is kialakításra került.

4, Csopak

A Balatonnál, az Ifjúsági Sétányon egy 230 m hosszú ösvényen gyalogolhatunk. Itt a szokásos borítások mellett még meggymaggal és téglával is lehet dolgunk. Fa akadály, egyensúlyozó és farönkök teszik próbára az egyensúlyérzékünket.

5, Ölbő

Igazán különleges a helyszín: Sárvárhoz közel, az Ölbő faluban, egy lakatlan házban hozták létre a Szent Miklós Gyógyfüves Házat, kertjében pedig egy mezítlábas taposó található. Hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között látogatható, és az ösvény valamint a gyógyfüvek világa mellett még a gyümölcsaszalás rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.
A felsorolt mezítlábas ösvények nem fedik le a teljes hazai kínálatot, szerencsére egyre elterjedtebbek az ország számos pontján.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék