Kisgyerek

Mennyei kevert tészta dióval és barackkal

A kicsik kedvence lehet a barackos, diós sütemény, ami könnyedén elkészíthető.
2013. Március 21.

Kevert tészta dióval és barackkal

Hozzávalók:

három tojás,

15 deka vaj,

15 deka barna cukor,

20 deka liszt,

fél csomag sütőpor,

fél pohár joghurt,

egy nagy barackkompót,

egy nagy marék dió,

két evőkanál baracklekvár

A maradék barackból és joghurtból a babáknak könnyű és egészséges finomságot készíthetünk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Utána habosra keverjük a sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott vajat, a lisztet, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a fehérjét a masszába. Kibélelünk sütőpapírral egy magas falú, hosszúkás sütőformát, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük.

Mintegy 15 perc múlva kivesszük, és elegyengetjük a tetején a durvára őrölt, lekvárral elkevert diót, majd a vékony szeletekre vágott barackokat rakjuk rá. Egy óra sütés után tűpróbával nézzük meg, hogy a tészta tényleg készen van-e már. A formában hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük fel.

Mennyei kevert tészta dióval és barackkal

A babának egyszerűbb desszert készül: a maradék barackokat a joghurt másik felével, valamint babakeksszel turmixoljuk össze. Tíz hónapos kortól adható.

További egészséges finomságok:

  • Egyszerű, gyors és nagyon finom: diós répatorta
  • Barackleves – nem csak babáknak
  • Ricottás eperdesszert
  • Így készül a hűsítő áfonyás joghurtkocsonya