Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mennyei kevert tészta dióval és barackkal

Szerző: Babaszoba.hu

2013. március 21. | Frissítve: 2016. április 28.

Forrás: babaszoba.hu

A kicsik kedvence lehet a barackos, diós sütemény, ami könnyedén elkészíthető.

Kevert tészta dióval és barackkal

Hozzávalók:

három tojás,
15 deka vaj,
15 deka barna cukor,
20 deka liszt,
fél csomag sütőpor,
fél pohár joghurt,
egy nagy barackkompót,
egy nagy marék dió,
két evőkanál baracklekvár

A maradék barackból és joghurtból a babáknak könnyű és egészséges finomságot készíthetünk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Utána habosra keverjük a sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott vajat, a lisztet, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a fehérjét a masszába. Kibélelünk sütőpapírral egy magas falú, hosszúkás sütőformát, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük.

Mintegy 15 perc múlva kivesszük, és elegyengetjük a tetején a durvára őrölt, lekvárral elkevert diót, majd a vékony szeletekre vágott barackokat rakjuk rá. Egy óra sütés után tűpróbával nézzük meg, hogy a tészta tényleg készen van-e már. A formában hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük fel.

A babáknak könnyű desszertet készíthetünk a maradékokból


A babának egyszerűbb desszert készül: a maradék barackokat a joghurt másik felével, valamint babakeksszel turmixoljuk össze. Tíz hónapos kortól adható.

További egészséges finomságok:
  • Egyszerű, gyors és nagyon finom: diós répatorta
  • Barackleves - nem csak babáknak
  • Ricottás eperdesszert
  • Így készül a hűsítő áfonyás joghurtkocsonya

  • Hozzászólások

    Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

    Támogatóink ajánlatai

    h i r d e t é s

    Facebook

    Szponzorált hirdetések

    Legkeresettebb címkék