Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Matatófal kicsiknek

Szerző: Babaszoba.hu

2013. május 25. | Frissítve: 2016. április 27.

Forrás: babaszoba.hu

Nem könnyű a totyogókat lekötni. Jó ötlet - és nemcsak fiúknak - a matatófal.

Kulcs, lánc, csavar, cipzár, retesz, gombkapcsoló. A kicsiknek mindig az kell, ami a nagyoké, hiába a sok, felnőttek által érdekesnek gondolt játék, ami a szüleiknél van, az mindig izgalmasabb.

Egy ötletes házibarkács-megoldással - talán lelkes nagypapák is felkérhetők a feladatra - elkészülhet az egyszerű matatófal, vagy matatótábla, melyre felkerülhetnek a kicsik kedvencei, s így talán nem a mi kezünkből fogják kikunyerálni azokat, hogy aztán olyan helyre rejthessék, ahol soha többet nem találjuk meg őket.

Inkább matat, mint ücsörög

Egészen elképesztő tárháza van ezeknek a játékoknak, készíthetünk olyan táblát, ami tematikus, mondjuk csak kilincseket fúrunk a felületbe. Lehet lenyomni, kinyitni, húzni, melléjük tehetünk egy kopogtatót. Ugyanúgy különféle lehet olyan táblát is készíteni, ahol minden mozgatható: kerekeket forgathat a kicsi, húzhat láncot, benyomhat dudát. Felszerelhetünk kisebb hangszereket, például xilofont, világító izzót gombbal, vájhatunk a felületbe mélyedést, amiben az ujjait vagy valamilyen tárgyat húzhat végig. A lényeg, hogy mozogjon, világítson, zizegjen, színes legyen és érdekes, megfejtendő.

Kapcsolódó cikkeink:
 • 10 érdekes kérdés a játékokról
 • Maszatolós játékok
 • Babszem, gomb, elem

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék