Kisgyerek

Mama gyorsétterme: Amerikai palancsinta almával, fahéjjal, juharszirupppal

Mikor ráérősek a reggelek, süthetsz a családnak egy-egy finomságot. Kevesebb idő, mint gondolnád.
2012. Május 25.

Szidhatjuk az amerikai kultúrát, amiért rontja a világ étkezési szokásait, de lehet ezt jól is csinálni, ha az ember a félkész porok helyett tiszta alapanyagokkal próbálkozik.

AMERIKAI PALACSINTA

Hozzávalók:(Az én konyhámban többnyire minden bio – azaz vegyszermentes – és teljes kiőrlésű, de természetesen lehet finomlisztet és nem biotermékeket is használni.):

egy biotojásegy bögre bio zabtej

egy bögre teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt

egy bioalma

egy kávéskanál szódabikarbóna

három evőkanál extra szűz olívaolaj

egy evőkanál biovaj

egy evőkanál őrölt fahéj

A tojást a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, hozzádolgozom a szódabikarbónát és az olajból két evőkanálnyit. A serpenyőben felhevítem a maradék olívaolajat. Amíg melegszik, egy nagylyukú reszelőn lereszelem az almát, és a palacsintatésztához keverem. A palacsintákat merőkanálnyi adagokban kisütöm. Minden megsült rétegre vajat kenek, és meghintem őrölt fahéjjal.

Az utolsó réteget nyakon öntöm a juharsziruppal, és tálalom. Ha valaki szeretné, akár még tört mandulával vagy dióval is megszórhatja a palacsintákat. Frissen facsart narancslé kíséretében pompás reggeli gyereknek, felnőttnek egyaránt.

További recepteket itt találsz.

Mama gyorsétterme: Amerikai palancsinta almával, fahéjjal, juharszirupppal

További finomságok Mama gyorsétterméből:

  • Mama gyorsétterme: Csokis-áfonyás-mogyorós muffin
  • Mama gyorsétterme: Csőben sült, vaníliás rakott túrós palacsinta
  • Mama gyorsétterme: Diós parmezánkréker
  • Mama gyorsétterme: Gyömbéres-epres kefirshake