Kisgyerek

Lélekpillangó

Szavazz a kedvencedre a nagy tanítók közül, és fogadd szeretettel a lélekemelő mesét!
2012. Január 09.

Te is sokat kaptál Popper Péter írásaitól? Gyönyörködtettek Pöttyös Panni meséi, vagy éppen A Vörös Oroszlán Szepes Mária tollából? Megnyugtattak, erőt adtak Biegelbauer Pál gondolatai? A XX. század nagy tanítói közül most őket választották ki a Lélekpillangó Életműdíj alapítói. Az olvasók szavazatai döntik el, melyikük életművét őrző társadalmai szervezet nyeri el Gáll Gregor neves szobrászművész Lélekpillangó Életműdíj kisplasztikáját, valamint azt az anyagi támogatást, amelyek összegyűjtéséből a szavazók is kiveszik részüket. A jelöltekre leadott voks mellett tehát az adomány összege is függ a lelkes szavazóktól.

A www.lelekpillango.hu oldalon és a hozzá kapcsolódó facebook oldalon is lehet szavazni március 8-ig! Ez utóbbi esetében nem a “lájkok” számítanak. A három prominens jelöltre, Szepes Máriára, Biegelbauer Pálra és Popper Péterre, az oldalon való előzetes regisztráció után lehet voksolni.

A szavazás pontos állásába a szavazók csak különleges alkalmakkor, mégpedig teliholdkor kapnak betekintést. A szavazás végeredménye, azaz a győztes személye és egyúttal a győztes munkásságának gondozását segítő örökös vagy alapítvány kiléte májusban a díjátadó gálán derül ki.

Mese neked!

Karácsony óta olvashatják a lelkes rajongók a Lélekpillangóról szóló spirituális mesét, melynek napról napra több rajongója van. A mese apró részletekben, naponta érkezik, alig egy-egy perc alatt elolvashatod, ha feliratkozol a mesét várók közé.

Lélekpillangó

A jelöltek:

Popper Péter

(1933. november 19. – 2010. április 16.)

Pszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár

Évtizedekig volt hazánk egyik legnépszerűbb pszichológusa, könyveivel, előadásaival, tanácsaival az újságokban, a rádióadásokban, a televízióban segített az embereknek a mindennapok lelki gondjainak megoldásában, eligazodni a gyermeknevelésben. 1969-ben a pszichológia tudományok kandidátusává nyilvánították.

Mi ajánljuk:

Részemről mondjunk mancsot!

Praxis, avagy angyalok a tű fokán

Ranschburg Jenő, Vekerdy Tamás, Popper Péter: Sorsdöntő találkozások: szülők és gyermekek

Szepes Mária

(1908. december 14. – 2007. szeptember 3.)

Író, forgatókönyvíró, költő, színész

Ismertebb nevén Szepes Mária, íróként Orsi Mária, színészként Papír Magda. Legismertebb művei a Vörös Oroszlán és a Pöttyös Panni-sorozat. A spirituális áramlatok egyik meghatározó tanítójának és a század élő emlékezetének tartja a hazai ezoterikus irodalmi élet. Kilencéves kora óta írt, és még 99-ik évében is dolgozott, interjúkat adott. Számos elismerést és díjat kapott. A XX. század egyik legnagyobb spirituális tanítója volt.

Mi ajánljuk:

Pöttyös Panni kedvenc meséi

A Vörös Oroszlán

Biegelbauer Pál

(1945. március 10. – 2001. február 20.)

A Fényadás megalapítója, katolikus (jezsuita) pap, majd kilépett tanító és gyógyító

Fantasztikus tanító és gyógyító volt, a Fényadás megalapítója, és karizmatikus előadó. Tanításainak középpontjában a megváltoztathatatlan elfogadása és a megváltoztatható megváltoztatásának lehetősége áll. Eszköztelen gyógyításnak nevezet a fényadást, hisz a kezünkön és szerető szívünkön kívül semmi másra nincs szükség hozzá. A Fényadás során meg szokott történni a csoda, felszabadul az emberekben a gyógyító erő és megszabadulnak a legkülönbözőbb betegségektől.

Mi ajánljuk:

Gyógyító illatok