Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Különleges géllel is lehet majd gyógyítani a fülgyulladást

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 22.

Forrás: Medipress

A gyerekkori fülgyulladás igen gyakorinak számít, kényelmetlen, fájdalmas és antibiotikumkúrát igényel. A Boston Children's Hospital kutatói most egy olyan antibiotikus gélt dolgoztak ki, amely a fülkagylóba juttatva segít a fertőzés megszüntetésében.

Különleges géllel is lehet majd gyógyítani a fülgyulladást

Különösen a 2 éven aluli gyerekek körében gyakori probléma a középfülgyulladás. A fertőzésen a gyerekek nagyjából 95 százaléka átesik legalább egyszer, hatból öt amerikai gyerek hároméves kora előtt találkozik a problémával, ami csak az Egyesült Államokban évi 12-16 millió klinikai vizsgálatot jelent.
A leggyakoribb kezelési mód középfülgyulladás esetén az antibiotikumkúra, ez azonban 7-10 napon át tart, és kisgyerekek esetén meglehetősen bonyolult, ráadásul mellékhatásokat is hozhat magával. Egyes esetekben a hasmenés, a kiütés is megjelenik.
"Az új gél lényege, hogy az antibiotikum kizárólag a fület érinti, míg a tabletta esetében az egész testet kezelni kell ahhoz, hogy a gyógyszer elérje a fület" - mondja a kutatást vezető Rong Yang.
Az eddigi kutatások szerint a gélt a fülbe juttatni kisgyerekek esetén nem csak egyszerűbb, hanem a mellékhatások száma is csökken, ugyanakkor a kereskedelmi bevezetésig még számos további vizsgálatra van szükség.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék