Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Könnyebben átvészelik a koronavírus-fertőzést, akik kaptak influenzaoltást

Szerző: Babaszoba.hu

2020. november 4.

Forrás: babaszoba.hu

Az influenza elleni oltásnak védőhatása lehet a COVID-19-pozitív betegek számára - derül ki egy nemrégiben megjelent tanulmányból.

Könnyebben átvészelik a koronavírus-fertőzést, akik kaptak influenzaoltást (fotó: Getty Images)
Dr. Ming-Jim Yang, és a Floridai Egyetem munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy az influenza elleni oltás hatással volt-e koronavírussal megfertőződött betegek állapotára, kórházi kezelésükre, a betegség lefolyásának súlyosságára. Ehhez 2 005, 18 évnél idősebb koronavírussal fertőzött beteg adatait vizsgálták meg.
A kutatók azt találták, hogy azoknál a koronavírusos betegeknél, akik nem kapták meg az influenza elleni oltást, 2,44-3,29-szeresére nőtt a kórházi kezelés és az intenzív osztályra kerülés valószínűsége.
Az eredményeket kor, rassz, nem, magas vérnyomás, cukorbetegség, krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), elhízás, szívkoszorúér-betegség és pangásos szívelégtelenség alapján vizsgálták.
A kutatás egyik társszerzője úgy nyilatkozott, hogy megelőző intézkedésként ösztönözni kell az embereket arra, hogy vegyék fel az influenza elleni oltást. Talán ez a kutatási eredmény megfelelő ösztönző lehet - tette hozzá.
A kutatást a Journal of the American Board of Family Medicine tette közzé.
(via)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék