Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Könnyebb lesz kiváltani a gyerek receptjét

Szerző: Babaszoba.hu

2019. december 16.

Forrás: PharmaOnline

Elektronikus meghatalmazással könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre.

Könnyebb lesz kiváltani a gyerek receptjét (fotó: iStock)
A meghatalmazást és a törvényes képviseletet bármely kormányablakban és online is lehet rögzíteni, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
Jövőre könnyebb lesz kiváltani a gyerekek, a mozgásképtelen vagy nehezen mozgó betegek e-receptjeit, mert a hozzátartozóknak nem lesz szükségük ehhez papíralapú igazolásra, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) állampolgári portál szolgáltatásai lehetővé teszik az elektronikus meghatalmazást -  írja a pharmaonline.hu.
A jövő év elejétől a magánegészségügyi szolgáltatók és fogorvosok is csatlakoznak az EESZT adatbázisához, ezzel megtörténik az ország teljes lefedettsége.
Az EESZT- t használó orvosok, egészségügyi szakdolgozók és gyógyszerészek a saját informatikai rendszerükön keresztül érhetik el a szolgáltatásokat, így gyorsabbá, hatékonyabbá válik a betegek ellátása. A digitális önrendelkezés keretén belül pedig bárki dönthet úgy, hogy szabályozza a rá vonatkozó egészségügyi adatok láthatóságát az azokhoz való hozzáférést.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék