Kisgyerek

Könnyebb lesz kiváltani a gyerek receptjét

Elektronikus meghatalmazással könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre.
2019. December 16.
Könnyebb lesz kiváltani a gyerek receptjét (fotó: iStock)

A meghatalmazást és a törvényes képviseletet bármely kormányablakban és online is lehet rögzíteni, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Jövőre könnyebb lesz kiváltani a gyerekek, a mozgásképtelen vagy nehezen mozgó betegek e-receptjeit, mert a hozzátartozóknak nem lesz szükségük ehhez papíralapú igazolásra, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) állampolgári portál szolgáltatásai lehetővé teszik az elektronikus meghatalmazást –  írja a pharmaonline.hu.

A jövő év elejétől a magánegészségügyi szolgáltatók és fogorvosok is csatlakoznak az EESZT adatbázisához, ezzel megtörténik az ország teljes lefedettsége.

Az EESZT- t használó orvosok, egészségügyi szakdolgozók és gyógyszerészek a saját informatikai rendszerükön keresztül érhetik el a szolgáltatásokat, így gyorsabbá, hatékonyabbá válik a betegek ellátása. A digitális önrendelkezés keretén belül pedig bárki dönthet úgy, hogy szabályozza a rá vonatkozó egészségügyi adatok láthatóságát az azokhoz való hozzáférést.

Forrás: PharmaOnline