Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kockázatosak a házilag készített naptejek

Szerző: Babaszoba.hu

2019. június 11.

Forrás: PharmaOnline

Nem nyújtanak kellő védelmet a közösségi oldalakon terjedő, házilag elkészíthető naptejek.

Nagy igény mutatkozik a természetes, bio naptejek iránt, de az interneten terjedő, házilag kutyult naptejek nem nyújtanak kellő védelmet a nap káros sugarai ellen. A napvédő termékek bár nem minden esetben kockázatmentesek, de a nap káros sugarai ellen védekeznünk kell. Természetesen a legjobb, ha a naptejek mellett betartjuk azt a fő szabályt, hogy 11 és 15 óra között nem süttetjük magunkat, árnyékban maradunk, egyébként pedig ellenőrzött terméket használunk és UV-szűrős ruhával is védekezünk a leégés ellen.
Kockázatosak a házilag készített naptejek
Az interneten terjedő házilag előállítható fényvédőket senki nem ellenőrzi és a fényvédelmi hatékonyságuk erősen megkérdőjelezhető. A házilag készített fényvédők kétharmada egyáltalán nem, egyharmaduk pedig alig működik - írja a pharmaonline.hu az NCBI nyomán.
A floridai Nationwide Children's Hospital kutatói azt találták, hogy a Pinteresten található fényvédő receptek 68 százaléka mindössze hamis biztonságérzetet kelt a felhasználóban, és nem nyújt fényvédelmet. A receptek alapján készített termékek mindössze 33 százaléka kínált fényvédelmet.
A kutatók óva intenek a házi fényvédőktől, és a gyárilag előállított, ellenőrzött minőségű, garantált SPF-értékű termékek használatát javasolják. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a gyári termékeket csak a lejárati időn belül használjuk fel, és ha a termék állaga, színe megváltozott, akkor ne alkalmazzuk tovább.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék