Kisgyerek

Klímát is szerzett ágyak után az apa a gyerekkórháznak

A Bethesda gyermekkórháznak egy cég ingyen szerelt be klímát. Orosvári Zsolt, a szülői ágyak kezdeményezője tárgyalta le a céggel a klíma ingyenes beszerelését.
2019. Augusztus 14.
Ingyen szerelt be klímát egy cég az egyik gyermekkórháznak

Orosvári Zsolt volt az, aki korábban akciót indított a szülői ágyakkal kapcsolatban, aminek eredményeként több intézmény is kapott ezekből az ágyakból. Most szintén ő volt az, aki közadakozásból klímaberendezésekkel szerelné fel a gyerekkórházakat. Egyeztetésbe is kezdett egy klímaforgalmazóval, és már be is szerelték az első berendezést a fővárosi Bethesda kórház égési osztályára, ingyen – írta meg a hvg.hu. A tervek szerint hamarosan vidéki kórházak is kapnak klímákat.

A kezdeményezésnek megnyert cég nemcsak a klímaberendezéseket adta ingyen a Bethesdának, de a beszerelést is vállalta. Az akció további cégek bevonásával folytatódik majd.

Orosvári egyébként korábban klímaforgalmazással foglalkozott. A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint a hazai kórházak betegszobáinak 98 százalékában nincs légkondicionáló, a műtők 33, az intenzív osztályok 41 százalékában sincs – innen jött Orosvári akciója. Az intenzív osztályokra speciális berendezések kellenek, amelyek beszerzését magánszemélyek nem vehetik át a fenntartó helyett.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: HVG.hu