Kisgyerek

Kitiltotta a menyasszony az esküvőjéről az ADHD-s kislányt – szétszedték a netezők

A döntése után azért benne is támadt egy kis kétség, hogy jól tette-e, de addigra elszabadult a pokol!
2021. Szeptember 27.
Így akarta megakadályozni, hogy botrányba fulladjon az esküvőjük (Fotó: Getty Images)

“Nem akarom, hogy ott legyen az esküvőnkön egy ADHD-s kislány, tényleg olyan szörnyű ember vagyok?”-  Ezt a kérdést tette fel egy menyasszony a Mumset fórumán, ahol a felhasználók nem finomkodtak vele, ha már kikérte a véleményüket. Elmondta, hogy a figyelemzavaros hiperaktivitásban érintett kislány az egyik vendégük gyereke, ám akármennyire is szívesen látná a vele érkező felnőtteket, a gyerek jelenlétének még a gondolatával sem tud megbarátkozni.

A szóban forgó kislány a menyasszony unokatestvéréhez áll közel, egész pontosan az ő új barátjának a kislánya. Az ara – bár azt állítja, hogy teljes mértékben gyerekbarát esküvőre készülnek – azért szeretné távol tartani a gyereket a lagzitól, mert attól fél, hogy a kicsi viselkedése nem lesz az alkalomhoz illő. 

“Jövő áprilisban lesz az esküvőnk, aminek a szervezése során kijelentettük, hogy minden barátunkat szívesen látjuk a gyerekeikkel együtt. Gyerekbarát lagzira készülünk, hiszen mi is szeretjük a gyerekeket és kimondottan nekik szóló programokkal is készülünk. Az unokatestvérem viszonylag új barátja – akivel eddig még nem is találkoztam! – egy 8-9 év körüli ADHD-s kislány apukája, és az esküvőre a gyereket is magukkal hoznák, pedig csak neki és a kísérőjének szólt a meghívás” – szól a menyasszony posztja.

Azért ébredt benne kétség, mert személyesen nem találkozott még a kislánnyal, ezért azt gondolja, bármelyik pillanatban “robbanhat a bomba” és a gyerek miatt botrányba fulladhat az esküvő. Állítja, nem előítélek vezérlik a döntését, sokkal inkább a bizonytalanság és az aggodalom mondatta vele azt, hogy a gyerek inkább maradjon otthon az anyukájával.  Bár az aggódását könnyen kiküszöbölhetné, ha szánna időt arra, hogy megismerje a kislányt…

Akik válaszoltak neki, szinte kivétel nélkül úgy gondolták, hogy hatalmas baklövést követ el, és felhívták a figyelmét arra, hogy a viselkedése rendkívül diszkriminatív, hiszen megfeledkezik róla, hogy a hiperaktivitásnak is van pozitív velejárója – akadt, aki egyenesen úgy gondolta, hogy ennek az ötletnek még megszületnie sem lett volna szabad, nemhogy a világhálóra felkerülnie… Sokan kerek perec kimondták, hogy a soraiból árad a gonoszság, és nem értik, hogy nem gondol bele abba, mekkora fájdalmat okoz a kislánynak és a vele érkező felnőtteknek is. 

“Igazán kínos nemet mondani, de én nem szeretnék az esküvőnkön olyan gyereket látni, aki egyszer sem találkozott velünk,és aki bármikor tönkre teheti a nagy napunkat. Nem vagyok ADHD-ellenes, több speciális igényű gyerek is lesz a vendégek között, de őket jól ismerjük. Szerintetek is szörnyű ember vagyok?” – szegezte a kérdést az olvasóknak

A téma vitathatatlanul kényes, és az egyes nézőpontok erőteljes indulatokat váltanak ki, amire nagy valószínűséggel a vívódó menyasszony sem volt felkészülve. Bár elvétve, de azért akadtak olyanok is, akik neki adtak igazat, és azzal bátorították, hogy az esküvő egy nagyon fontos és intim összejövetel, aminek meghívottjairól csak az ifjú pár dönthet, akár tetszik ez másoknak, akár nem. 

Mivel az esküvőre csak jövő tavasszal kerül sor, van még ideje a menyasszonynak, hogy alaposan átgondolja a kérdést, és megtalálja rá a helyes választ!