Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kisgyerek az ünnepi asztalnál? - Kerüld el a káoszt!Ünnepi étkezés a kicsi mellett

Szerző: Babaszoba.hu

2011. december 15. | Frissítve: 2016. december 6.

Forrás: babaszoba.hu

A kisgyerekes családokban néha nagyobb az édes káosz így ünnepek környékén. Adunk pár hasznos tippet, hogy ne az ünnepi asztalon aludj el...

Nem lehetetlen, csak némi szervezést igényel. Néhány ötlettel segítünk a karácsonyi vacsora lebonyolításában.
 • Nem kell mindent neked készítened. Legközelebbi rokonaid biztosan szívesen segítenek, és átvállalják a salátát vagy a desszertet. Az így összeállított vacsora a családi összetartozást erősíti.

 • Ha előre elkészíthető ételeket (is) választasz a menübe, jobban el tudod osztani a teendőket, kevesebb marad az utolsó fél órára, és te is felszabadultabban ünnepelhetsz.

 • Végül is mindegy, hogy ebéd, uzsonna vagy vacsora, a lényeg az, nektek most hogy a legkényelmesebb.

 • Párod biztos szívesen segít, ha időben megtudja, mi vár rá. Már napokkal előtte megvásárolhatja az italokat, vagy a vendégség napján leviheti a gyerkőcöt sétálni.

 • Ilyenkor a kicsi is fel van dobva, több figyelmet követel magának. Ki törődik vele? Oszd meg a vendéglátó és az anya szerepét valakivel.

 • Ha gyerekek is érkeznek, nekik külön is teríthetsz: biztos siker minden csipegethető falat.
 • Kerüld el a káoszt karácsonykor!

  Kivételesen...?

  A szertartások és a rendszeresen ismétlődő tevékenységek segítenek a gyerekeknek, hogy eligazodjanak az egyre táguló világban. A kialakult szokások mellett persze előfordulhatnak kivételek, különösen az ünnepek alatt. Ha egyidejűleg több dolgot érint a változás, vagy nagyon gyakori, az bizonytalanságot kelt bennük. Nem baj, ha egyszer-egyszer eltértek a megszokott rendtől, és későbbre marad a lefekvés, vagy nem a megszokott ebédet kapják.
  Ilyenkor jóval több türelemre lesz szükséged, ne haragudj rá, ha nem olyan rugalmas. Minél nagyobb, annál jobban megérti, hogy egyes területeken a nagyi mást enged meg, mint anya. Maradj laza, hadd tapasztaljon időnként mást is, emellett te még következetes maradhatsz.

  Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék