Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kézmelegítő házilag - DIYVarrás nélkül is

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2017. január 11. | Frissítve: 2018. február 23.

Forrás: babaszoba.hu

Most, hogy ilyen hideg van, felrémlik bennem egy gyerekkori emlékem: amikor lesett a hó, azonnal rohantunk szánkózni és hógolyózni, persze csak úgy, kesztyű nélkül, csupasz kézzel.

Az önfeledt hógolyózást az sem zavarta meg, hogy kipirosodott kezünkbe éles fájdalom nyilallt: a hideg hó megdermesztette, de csak egy kis időre, mert, ha tovább gyúrtuk a havat, ez az érzés eltűnt, mintha ott sem lett volna. El is felejtettük órákra. Legközelebb akkor bújt elő, amikor hazaérve megcsapta a kezünket a cserépkályha melege.
Érdekes, hogy ezt az érzést a gyerekeink nemigen tapasztalhatták, elszoktunk a hidegtől az utóbbi időkben.
Most viszont röpködnek a mínuszok, és ilyenkor bizony a kis lurkóknak jól átfagyhat a kezecskéje. Ezzel a nagyon gyors ötlettel megkönnyíthetjük az elindulást, és nem fagy át a kicsi keze, míg az oviba érünk. Ráadásul még játszani is lehet vele: dobálni, egyensúlyozni. A kicsik biztosan szeretik majd.

Kézmelegítő házilag - DIY

Elkészíteni nagyon egyszerű, és minden hozzávaló kéznél van hozzá egy háztartásban.
Amire szükséged lesz:
Kinőtt, vagy kilyukadt pamut zokni (100% pamut)
rizs
tű, cérna, fonal
Ami nagyon fontos, hogy a felhasznált alapanyagok ne legyenek műszálasok, mert az nem bírja a melegítést. Ennek a zokninak a sarka volt elvékonyodva, így azt a részt kivágtam.
A zokniból mindkét feléből készülhet párnácska. A zokni bokás részét kifordítottam, majd az alját összeöltöttem - jó sűrű öltésekkel, hogy a rizs ne potyogjon majd ki belőle. Ugyanígy jártam el a tetejével is, de itt hagytam egy 1,5 centiméternyi rést, amelyen keresztül kifordítottam a zoknit, majd egy tölcsér segítségével beletöltöttem a rizst. A kis lyukat végül bevarrtam.
Ha nincs kedved varrni, az sem gond, elég a zokni lábfej részét rizzsel megtölteni, végül egy fonállal a tetejét összekötni.
Míg nagyanyáink ilyen hidegben sütőben melegített krumplit tettek a gyerkőc zsebébe, nekünk elég ezt a kis párnácskát a mikróban megmelegíteni (20-30 másodperc, 600 watt), és mehet a zsebekbe.
Jöhet a fogcsikorgató hideg, vidáman és meleg zsebekkel már az sem annyira elviselhetetlen.
Rácz Anikó blogját ITT találjátok.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék