Kisgyerek

Két hét két gyerekkel – A legfontosabb tapasztalatok

Egy anyuka beszámolója arról, hogy mit tanult a kétgyerekes életről mindössze két hét után.
2018. Március 21.
Két hét két gyerekkel - A legfontosabb tapasztalatok

Jamie Johnson, a mother.ly egyik szerzője megírta a tapasztalatait arról, hogy milyen az élet egy újszülöttel és egy totyogóval, melyben elárulta azt is, miket tanult magáról, a gyerekeiről és az életről. Íme!

1. Az élet a második újszülöttel jóval könnyebb

Egymilliószor könnyebb. Már tudom, mire számítsak. Tudom, hogy nem kell minden alkalommal halálra rémülnöm, ha a baba fura hangokat ad ki magából. Tisztában vagyok az alapokkal, ami egy újszülött ellátását illeti. Nem hívom fel a dokit átlagban napi hatszor, hogy megkérdezzem, mit jelent, ha a gyerek kakijának megváltozott a színe. Nem forgolódok egész éjjel azon aggódva, hogy vajon bekapcsol-e a légzésfigyelő, és nem fertőződik-e el a kicsi koszmója.

2. Multitasking mindenekfelett

Képes vagyok egyszerre szoptatni, felöltöztetni a nagyobbat, bepakolni a pelenkázótáskába, majd mindenkit az autóba kevesebb, mint három hiszti levezénylésével. Ráadásul még célba is érünk nem több mint 5 perc késéssel anélkül, hogy én magam teljesen ki nem borultam volna. Persze, valószínűleg ehhez két órával hamarabb el kell kezdjek készülődni, de ez nyilván lényegtelen részletkérdés.

3. A nagytesónak is időre van szüksége

Tudtam, hogy nehéz lesz, és próbáltuk a fiunkat felkészíteni a kistesó érkezésére, de sajnos egy háromévesnek nem minden egyértelmű látatlanban. Ő azt mondja, hogy nem csípi a kisöccsét, de azért látjuk néha, hogy titokban megpuszilja, mikor azt hiszi, senki sem figyel. Őrülten képes nyafogni, a műsírás kivitelezéséért pedig díjat nyerhetne. Igyekszünk minél több időt tölteni vele, hogy ne érezze úgy, hogy le lett cserélve, de ez mindenképpen kemény dió az egész családnak.

4. A fáradtság fokozhatatlan

Én nem értem, miért felejtjük el, hogy az élet egy újszülöttel rettenetesen kimerítő? Egy csecsemő háromóránként éhes. Pont. A férjemmel próbálunk ennek a feladatnak felváltva eleget tenni, de így is jócskán megérezzük az éjszakai “bulik” hatását. Kávén és sorozatokon próbálok túlélni, és abba a hitbe ringatom magamat, hogy ketteske át fogja aludni az éjszakát, mire visszamegyek teljes állásba dolgozni.

5. Minion megmentette az életem

A nagyobbik fiam minden verzióját látta oda-vissza a három Minion mozinak az elmúlt két hétben. Kövezzetek meg, és hívjatok szaranyának, de nekem is szükségem van néha egy kis szünetre. (És arra, hogy ne őrüljek meg teljesen). Éljen a meseidő!

6. A császármetszés fájdalmas

Esküszöm legalább 30 darab gonosz tekintetű olló volt azon az orvosi asztalon a műtőben. Volt egy pont, amikor gyakorlatilag valaki ráült a hasamra, hogy a szülőcsatornába nyomja a bébit. Akit végül kivettek belőlem, a szerveimet visszapakolták a helyükre és összevarrtak. Szóval, igen, voltak fájdalmaim, miközben két gyereket próbáltam életben tartani. De szerintem egész jól helytálltam. Mindannyian élünk, senkinek sem hiányzik egy végtagja sem, úgyhogy jár a pacsi saját magamnak!

7. A testemnek szüksége van időre, hogy regenerálódjon

Per pillanat igazi káosz vagyok. A szerveim még mindig keresik a helyüket bennem, és mikor belenézek a tükörbe, nem igazán látom magamat. Egy fáradt, elgyötört nő néz vissza rám karikákkal a szeme alatt és kábé 18 kiló felesleggel. Nehéz ez az egész. Nagyon nehéz. Szeretnék újra önmagam lenni. De mivel másodszorra csinálom ezt végig tudom, hogy ehhez időre van szükség. Tudom, hogy újra a régi leszek, csak türelmesnek kell lennem.

8. Csordultig vagyok szeretettel

Klisé? Igen. De hogy őszinte legyek, kicsit féltem tőle, hogy nem leszek képes még egy kis lényt annyira szeretni, mint az első fiamat. Tévedtem. A szívem csak még jobban megtelt szeretettel. Pont úgy, mint Grinché.Az élet egy újszülöttel és egy háromévessel nem könnyű, de számomra most ez a norma. Egy új kihívás. És imádom. Nehéz lesz, és tudom, hogy nem fogok minden este széles mosollyal a számon lefeküdni, de akkor is megéri.(A cikk forrása)Kapcsolódó cikkeink anyaság témában: