Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Készítsetek adventi spirált!

Címkék:

advent

Szerző: Galgóczi Edina

2015. november 25.

Forrás: babaszoba.hu

A hagyományos adventi koszorú helyett készíthetsz spirált is, ami szintén segíti a lelki felkészülést az ünnepre, ám nem heti rendszerességgel, hanem naponta kell rajta gyertyát gyújtani.

A homenaturally.org weboldalon bukkantunk rá egy érdekes megoldásra, ami a továbbgondolása a hagyományos adventi koszorúnak. Nemcsak azért magával ragadó, mert természetes alapanyagból készült (egy farönk darabból), és van rajta egy bájos mókus, hanem a spirál szimbólum is sokat emel az ötlet értékén.
A spirál az optimizmus, dinamizmus ősi szimbóluma. Ott van az élővilágban (ld. csigák, kúszónövények), a fizika, jelenségek szintjén (lefolyó víz, örvény) is.

Egyes elképzelések szerint fontos az is, milyen irányba forog a spirál. Ha az óramutató járásával megegyező irányba forog, akkor pozitív energiát ad, ha fordítva, akkor értelemszerűen negatív energiát. A Feng Shui szerint azonban nincs különbség forgás irány szerint, sőt: a két irány egységet alkot, így áll össze a jin-jang.

A tudás jelképe is spirál. A spirál közepére eljutva elérjük a tudást, megismerjük a teremtést.A fenti farönk adventi spirál valószínűleg férfi segítséget is igényel. Díszítésnél mókus helyett odahelyezhetünk bármilyen (lehetőleg fa) figurát, amit a karácsonyi lelki készülődéshez illőnek tartunk.

Minden lyukba minden nap kerüljön egy-egy gyertya, amit meggyújtunk. Amíg a gyertya ég, legyen együtt a család, beszélgessünk. Az összetartozás, meghittség, minőségi együtt töltött idő rengeteget segít az ünnepekre hangolódásban.

Ha szeretnétek még elmélyülni advent és karácsonyi témában, akkor megtehetitek:
 • Adventi tartalmak
 • Karácsonyi cikkek
 • Karácsonyi menü
 • Karácsonyi készülődés

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák

  Legkeresettebb címkék