Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Készen állok a változásraBeszélgetés Völgyesi Gabival, a Unique énekesnőjével

Szerző: Fodor-Kassai Mónika

2012. február 2.

Forrás: babaszoba.hu

Megszületett Völgyesi Gabinak, a Unique énekesnőjének a kisfia, Martin. Beszélgetésünk még a terhessége idején készült.

Az óbudai étterembe betoppanó csőnadrágos szőkeség láttán többen felkapják a fejüket. Nem a pocakja miatt, hiszen azt szinte észre sem venni a vastag, kapucnis dzsekiben. A kitüntető figyelem szépségének szól.
- Le sem tagadhatnád, hogy remekül érzed magad a bőrödben.
- Tényleg így van. A várandósságom előtt foglalkoztatott, hogyan fog átalakulni a testem, de amióta babát várok, látom, hogy nem történnek drámai változások. A párom szépnek lát, így aztán minden rendben!
- Kovacsics Ádámmal 11 év óta éltek együtt. Miért vártatok ilyen sokáig a családalapítással?
- Már az egyetemi évek alatt foglalkoztatott a gyerekvállalás gondolata. A Unique ment, tulajdonképpen a karrierépítés miatt halogattam a családalapítást. Az volt a célom, hogy a szülés előtt az összes szakvizsgámat letegyem, és az eskütétel után ügyvédként helyezkedhessek el. Négy évig voltam ügyvédjelölt.
- Párhuzamosan énekeltél és lettél ügyvéd - ez két igen különböző életforma. Hogy lehet a kettőt összeegyeztetni?
- Az éneklés elsősorban kreatív, érzelemorientált tevékenység, a jogászlét azonban kifejezetten agymunka. Szerintem semmilyen szempontból nem összeférhetetlen a kettő, sőt jól kiegészítik egymást.
- Milyen ügyvéd leszel?
- Bár tudom, hogy a kérdés nem erre irányul, remek, felkészült szakember leszek, illetve próbálok az lenni jelenlegi megbízásaim során is. A viccet félretéve polgárjogi és büntetőügyekkel egyaránt foglalkozom, a bonyolult ügyek szétszedése, leegyszerűsítése izgat. A Unique-ban nemcsak előadóként veszek részt, és Ádám, a párom, nemcsak zeneszerző - életben tartjuk az együttest, elsőszülött gyerekünket. A marketing izgalmas feladat, csak most ástam bele magam igazán. Próbálom megszabni az irányokat, azokhoz adekvát eszközöket rendelni és haladni előre. Minél többet tanulok, annál inkább rájövök, milyen keveset is tudok.
- Nem féltél, hogy a gyerekvállalás félbetöri a szépen ívelő karrieredet?
- A Unique esetében a gyerek nem jelent törést a karrierben, sőt ellenkezőleg, előrelépésnek érzem. Például amióta babát várok, sokkal több médiamegjelenést kapok. Most forgattuk a legújabb videoklipünket, így amikor a babánk világra jön, éppen akkor fogják elkezdeni játszani az új dalt. Az Ugye mindig itt leszel? nagyon lendületes, optimista szövegvilágú dal, amellyel mostani állapotomban igazán egyszerű azonosulnom.
- Céltudatos, határozott nő vagy, kialakult egyéniség. Változtatott rajtad a terhesség?
- De még mennyire! Jellemző lett rám az elérzékenyülés, emellett sokkal racionálisabb, lényegre törőbb vagyok, gyorsabban elvégzek feladatokat. Lazább lett a hozzáállásom olyan dolgokhoz, amelyeket régebben véresen komolyan vettem. Ezt már a harmadik szakvizsgámnál is éreztem. Mivel szörnyen maximalista vagyok, amiből szeretnék kicsit leadni, kifejezetten örülök a változásnak.
- Ádám hogy viszonyul a pocaklakóhoz?
- Folyamatosan érik meg az új szerephez. Ami a gyerekvállalást illeti, eleinte hárított, aztán már tudtunk beszélni róla. Ő igazi társ, és egyre inkább felnő az apasághoz, egyre erősebb a kötődése a pocakomban fejlődő babához.
- Apás szülés lesz?
- Ádám eredendően irtózik a vértől, fél a kórházi közegtől, de kiderült számunkra, hogy ez ma már nem ilyen horror, nem kell premier plánból végignézni a szülést. Végül úgy döntött, be fog öltözni, aztán majd az utolsó pillanatban eldől, bejön-e a szülőszobába. Egyedül biztosan nem leszek, mert a húgom, aki két hónapja szülte meg a második gyerekét, mellettem lesz.
- Mit gondolsz, a párod mennyire fog részt venni a baba életében?
- Biztos vagyok abban, hogy teljes mértékben részt vesz majd a gyerek körüli teendőkben, és nagyon aktív lesz.
- Megegyeztetek már a baba nevében?
- A név még függőben van, mert még nem találtunk olyat, amelybe mindketten beleszerettünk volna.
- Hogy tervezed a szülés utáni időszakot?
- Fél évig otthon leszek - otthonról is el tudok végezni néhány dolgot, például beadványt szerkeszteni. A Unique viszont már márciustól-áprilistól vállal fellépéseket, elsősorban hétvégén.
- Ez azt jelenti, hogy egykettőre újra formába kell hoznod magad!
- Igen, de legalább van, ami ösztönözzön.
- Kétség sem fér hozzá, hogy gyorsan visszaalakulsz majd, hiszen alig híztál. Mivel tartod magad ilyen jó formában?
- A nyolcadik hónapban nyolc kiló plusznál tartok. Az első három hónapban olyan álmos és fáradt voltam, hogy szinte megijedtem magamtól, nem volt kedvem semmihez. A második harmadban rendszeresen futottam a Szigeten, most otthon tornázom, hogy ne fájjon a gerincem. Van egy wellnessközpont Szentendrén, ahol dolgozik egy kiváló gyógytornász, Novák Attila, ő javasolt nekem gyakorlatokat. Mióta kevesebbet mozgok, igyekszem odafigyelni az evésre.
- Lesz segítséged?
- Nagymamák is, nagypapa is. Igazából, amíg nem muszáj, nem akarom rábízni a babát senkire, mert tartok attól, hogy más nem figyel majd oda annyira, mint én, vagy nem tartja be az én nevelési elveimet.
- Mire gondolsz?
- Szeretnék sokat foglalkozni és mindent megbeszélni vele, de nem akarok helyette beszélni. A későbbiekben nem akarok a fejére nőni és keresetlen tanácsokat osztogatni. Szeretném megadni neki mindazt a teret, amit igényel. Fel akarom ismerni, mi az a szellemi-fizikai tér, amelyre szüksége van. Kényszerben nem hiszek, de egy csepp manipulációban igen. A képességeinek és adottságainak megfelelő irány felismerése és az arrafelé terelés a feladatunk. Fontosnak tartom továbbá, hogy a két szülő ne mondjon egymásnak ellent a gyerek előtt. Már most látom, hogy kettőnk közül én leszek a konzekvensebb... aztán ki tudja, lehet, hogy az élet megcáfol.
- Egy vagy több gyerkőcben gondolkodtok?
- Mi hárman vagyunk testvérek, Ádámék ketten, így mindketten több gyerekben gondolkodunk. De egyelőre az elsőre koncentrálunk!

Utóirat: A kiírt időpont előtt egy héttel született meg császármetszéssel a kis Martin, tudtuk meg a Blikkből.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék