Kisgyerek

Keress te is mesekönyvet!

Márciusban jelenik meg az ország nagy mesekönyve. Ám addig is számos más mesekönyvvel találkozhatsz a legváratlanabb helyeken.
2012. Február 01.

Háromévnyi mesélésre elegendő, több mint ezer történetet, verset és mondókát írtak szülők, nagyszülők a Médiaunió Alapítvány által meghirdetett „Mesélj mindennap!” elnevezésű meseíró felhívásra. A pályázat sikerét a számok is jelzik: ha a több mint ezer mesét egymás mögé tennénk, egy 4100 oldalas, közel tízkilós könyvet lehetne megjelentetni. A legjobbnak ítélt alkotásokat a kampány márciusban megjelenő nagy mesekönyvében olvashatjátok el, benne ismert hazai írók műveivel.

Ám addig is, míg ez elkészül, számos más mesekönyvet találhattok a legváratlanabb helyeken országszerte: egy padon, a szökőkút mellett, a buszon vagy a vonaton. A „Mesélj mindennap!” kampány korábbi akciója mesekönyvgyűjtésről szólt, december 7-ig várták a felesleges vagy megunt könyveket. És hogy mi lesz az összegyűjtött kötetek sorsa? Vándorútra kelnek! Ne lepődjetek meg tehát, ha városszerte mesekönyvre bukkantok! Bátran vigyétek haza, olvassatok fel belőle, majd ismét bocsássátok útjára. Tegyétek le egy kávézó asztalára, vagy ültessétek villamosra, hogy minél több gyerekhez eljusson.

Az esti meséléshez a Mesélj mindennap!oldal Mesetárában is böngészhettek.