Kisgyerek

Kényeztető fürdőgolyó házilag

Könnyű szerelembe esni vele, legalább annyira, mint elkészíteni.

Egy kis fürdőzés, csöppnyi kikapcsolódás anyának is jár, erre pedig a legjobb, ha egy tápláló, bőrnyugtató, illatos fürdőt veszünk. Fürdőgolyóval igazán szórakoztató a fürdőzés, mert a kád vizébe téve hevesen pezseg, miközben finoman illatozik.

Ráadásul elkészíteni sem bonyolult, már maga a készítés is relaxál. Sőt akár a gyerekekkel együtt is készíthető, hiszen csak egyszerű, a többnyire a háztartásban is megtalálható alapanyagokból készül. A fürdőgolyó gyártás gyurmázós részét nyugodtan bízzuk a gyerkőcre.

Én most egy körömvirágos, kamillás verziót mutatok, melynek nagyon finom, babás illata van, de természetesen az illóolaj és a szárított gyógynövény, virág tetszőlegesen cserélhető (például levendulára, mentára, citromfűre).

Hozzávalók:

2 evőkanál szódabikarbóna

1 evőkanál citromsav

1 evőkanál kukoricakeményítő

5-10 csepp kamillaolaj

körömvirágszirom

extra szűz olívaolaj

Kényeztető fürdőgolyó házilag

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az illóolajat. Végül apránként, kis adagokban az olajat. Ebből annyit kell adagolni, hogy a massza összeálljon, összetapadjon, formázható legyen.

Kényeztető fürdőgolyó házilag

A szárított virágból csak keveset használjunk, mert különben könnyen szétesik a golyónk. Célszerű ezt a forma aljába tenni, így mutatós lesz.

Kényeztető fürdőgolyó házilag

A masszát szilikonformába tömködjük, majd óvatosan muffin papírra nyomjuk a kész formát. A folyamat egyébként hasonlít ahhoz, mint amikor vizes homokból formákat készítünk a játszótéren.

Kényeztető fürdőgolyó házilag

Ebből a mennyiségből 4 virág, vagy két kisebb fürdőgolyó lesz.

Kényeztető fürdőgolyó házilag

2-3 napig száraz helyen szárítjuk, majd kezdődhet a fürdőzés.

Kényeztető fürdőgolyó házilag

Kellemes kikapcsolódást!

Rácz Anikó blogját ITT érhetitek el.

Kapcsolódó cikkeink: