Kisgyerek

Katonásan betartatja a szabályait az anya, kikezdték a netezők

A 21 éves anya annyira ragaszkodik nevelési elveihez, hogy nem is lehet a kisfiával olyan, aki nem tartja tiszteletben a szabályait, és ez alól a nagyszülők sem kivételek. Cukortartalmú ételt például senki sem adhat a gyerekének.
2022. Május 02.
Megosztja az internetezőket a fiatal anya nevelési stílusa (kép: Getty Images)

A TikTokon a c.maxxy felhasztnálónevet használó Corrie 21 éves és van egy kisfia. Egyik videójában arról beszél, hogy milyen nevelési elveket, szabályokat követ – írja  a 24.hu.  Az internetezőket megosztják a szabályok, amelyekhez a fiatal anya annyira ragaszkodik, hogy mindenkitől – beleértve a nagyszülőket is -, elvárja, hogy tartsák tiszteletben.

Alapszabályok nála:

  • Senki nem adhat a gyerekének cukrot vagy cukortartalmú élelmiszert. Ez alól az egyetlen kivétel ő maga, mert ő kordában tudja tartani a mennyiséget.
  • Kisfiának soha nem kell megosztania semmit másokkal. Ha más gyerekekkel találkozik (játszótéren, rokonoknál), akkor nem kell odaadnia a játékát, ha ő nem akarja.
  • Kérdés nélkül senki nem puszilhatja, ölelheti meg a gyereket. Corrie úgy fogalmaz, hogy a beleegyezés fontos dolog, előbb kérdezzék meg a gyereket, aztán jöhet a puszi. Ő maga is beleegyezést kér még egy pelenkacseréhez is.
  • Képernyőidő korlátozása. “Korlátozzuk, hogy mennyi időt tölthet képernyő előtt. Egy éves, nem kell egész nap a tévét bámulnia” – fogalmaz az anya.

A videót több mint egy millióan nézték meg és elég nagy vitát váltott ki. Vannak, akik szerint az anya túlzásokba esik a szabályaival. Másoknak az nem tetszik, hogy semmit nem kell megosztani a kisfiúnak másokkal, és persze vannak támogató kommentek is.

@c.maxxy #youngmom #teenprenancy #boundries #toddler #nosugar #sugarfree #toddlermom #screentime #momrules #rules ♬ original sound – Corrie??

Forrás: 24.hu