Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kanyaró miatt zárták be az összes óvodát SzamoánA járványnak több halálos áldozata is van a szigetországban

Szerző: Babaszoba.hu

2019. november 3.

Forrás: MTI

A döntés egyelőre csak az óvodákra vonatkozik, de az iskolák bezárása is napirenden van Tuilaepa Malielegaoi kormányszóvivő tájékoztatása szerint.

Kanyaró miatt zárták be az összes óvodát Szamoán (Fotó: iStock)
Egy 8 és egy 14 hónapos kisgyerek, valamint egy 37 éves felnőtt halt meg kanyaróban a Szamoa nevű szigetországban az egészségügyi tárca tájékoztatása szerint. 314 embert fertőzés gyanújával kezelnek, többségük 4 évesnél kisebb gyerek. A kormány arra is felszólította az ország mintegy 200 ezer lakosát, hogy haladéktalanul oltassák be magukat kanyaró ellen.
2000 és 2016 között világszerte meredeken zuhant a kanyarós megbetegedések száma, ám az utóbbi években ismét több országban felütötte fejét és súlyos gondot jelent, köszönhetően a minden tudományos alapot nélkülöző oltásellenes és szkeptikus kezdeményezéseknekAz 1970-es évekig, a kanyaró elleni védőoltás elterjedése előtt a betegség 7-8 millió gyerek halálát okozta évente.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint világszerte 360 ezer kanyarós megbetegedést regisztráltak az év első hét hónapjában, háromszor annyit, mint egy évvel korábban. A Kongói Demokratikus Köztársaság, Madagaszkár és Ukrajna a legsúlyosabban érintett országok.
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék