Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jönnek a kismama szövetkezetek

Szerző: Babaszoba.hu

2018. augusztus 27.

Forrás: Magyar Hírlap Online

A kismama szövetkezeteket a kormány azért akarja létrehozni, hogy segítse a kisgyerekeseket visszatérni a munka világába.

Jönnek a kismama szövetkezetek
Általában a nők maradnak otthon a gyerekkel, de ettől függetlenül a tervek szerint a kismama-szövetkezetekbe férfiak is beléphetnek majd. A kismama szövetkezetek létrehozását Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár jelentette be július végén, a kormány ezzel akarja segíteni azokat a kisgyermekeseket, akik vissza akarnak térni a munka világába -írja a Magyar Hírlap.
Rétvári Bence államtitkár Ungár Péter LMP-s képviselő kérdésére, miszerint hogyan készíti elő a kormány a kismama szövetkezetek létrehozását úgy válaszolt, hogy a gyedet a férfiak hat-, a nők kilencvennégy százaléka, a gyest pedig a férfiak öt-, a nők kilencvenöt százaléka veszi igénybe. A tárca szerint a következő időszakban dolgozzák ki ehhez a jogszabályi feltételeket.
Rétvári szerint a kisgyermekekkel otthon lévők különleges élethelyzetben vannak, "sokan közülük tudnának és szeretnének munkát vállalni abban a néhány órában, napban, amikor szabaddá tudják tenni magukat a gyermeknevelés mellett".
A kismama szövetkezet rugalmas munkavállalási formát jelentene, amivel lehetőség lenne arra, hogy fokozatosan térjenek vissza a munka világába az otthon lévő szülők. A jogszabályi feltételek kidolgozása még nem történt meg.
Kapcsolódó cikkeink munka és család témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék