Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jön a hallókészülékes Barbie

Szerző: Babaszoba.hu

2022. május 16.

Forrás: Telex.hu

Új Barbie és Ken babákat hoznak forgalomba júniusban a sokszínűség jegyében, a befogadás támogatására. Az új sorozatban lesz hallókészülékes Barbie és vitiligós Ken is.

Jön a hallókészülékes Barbie (fotó: Mattel)
A gyártó Mattel cég vezetője, Lisa McKnight szerint a 2022-es Fashionista termékcsalád segíteni fog a gyerekeknek, hogy "tükörképet lássanak magukról." A cég szerint ha a gyerekek olyan babákkal is játszanak, amelyek nem hasonlítanak rájuk, az segít nekik abban, hogy megértsék és ünnepeljék a befogadás fontosságát.
A rózsaszín hallókészülékkel kiegészített Barbie a cégnek tanácsot adó audiológiai szakember, Jen Richardson szerint "inspirálhatja azokat, akik halláskárosodással élnek" és "olyan babát láthatnak és játszhatnak vele, aki úgy néz ki, mint ők".
(kép: Mattel)
A sztereotip Barbie-testalkattal is történtek változások: a kisebb mellkastól kezdve a teltebb testalkatú, sőt karcsú, kevésbé izmos férfi babákig az új játékok célja, hogy jobban reprezentálják a különböző testalkatokat - írja a CNN nyomán a Telex.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Ilyen még nem volt! Fotelből tisztítom a levegőt

Ahogy a legtöbb gyerekes családban, úgy nálunk sincs nyugta sosem a mosógépnek, a főzőlap és mikrohullámú sütő naponta többször is dolgozik. Ráadásul szellőztetek fűtésszezonban is. Hogy miért gond ez? Elmondom.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék