Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jó, ha van otthon

Szerző: Babaszoba.hu

2008. február 5.

Forrás: Kismama magazin

Pár apróság, amely megkönnyítheti az életeteket a náthás időszakokban.

Sós vizes orrspay
Gyógyszertárban kapható (Stérimar, Marimer, Aqua Mare), vagy töltsünk fel Salvus gyógyvízzel egy kiürült és kimosott spriccelős kupakú üveget. Más orrcseppekkel ellentétben ezt naponta sokszor lehet és érdemes használni, így öblíthetjük és nedvesen tarthatjuk az orr nyálkahártyáját.

Melegítő párnácska
Sűrű szövésű anyagból varrjunk zsákocskákat, töltsük fel sóval, cseresznyemaggal vagy lenmaggal. Fűtőtesten vagy mikróban melegítsük fel, és helyezzük a fájó testrészre (fül, arcüreg) vagy a lehűlt lábacskákhoz. Mindig próbáljuk ki először magunkon a hőfokot! Készen is kapható a dm üzletekben, gyógynövényboltban.

Fülmelegítős sapka
Különböző méretben kapható a gyógyszertárban. A zselés betéteket vízben melegítsük fel és tegyük a fülzsebekbe - azonnal enyhítik a fülfájást.

Sópipa
Gyógyszertárban kapható. Esti mese hallgatása vagy üldögélős játékok közben használhatja köhögő gyerekünk - minél hosszabb ideig naponta. A sós levegő tisztítja a légutakat.

Orrszívó
Önálló kiszerelésben vagy a porszívóra csatlakoztatható változatban kapható a gyógyszertárban. Nélkülözhetetlen az orrjáratok tisztításához. Nem kellemetlen, sőt, hatásosabb és kíméletesebb, mint az orrfújás.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék