Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Játszótérhasználat kapcsán is adott tanácsokat Müller Cecília

Szerző: Babaszoba.hu

2021. március 23.

Forrás: babaszoba.hu

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília a játszóterek biztonságos használatáról és a játszótéri eszközök tisztításáról is szólt.

A játszóterek kapcsán is adott tanácsokat Müller Cecília (fotó: Getty Images)
Alig várjuk már a jó időt, a friss levegőt, a napsütést, nagy szüksége van rá mindenkinek, a gyermekeknek, a szülőknek egyaránt - kezdte Müller Cecília. A játszótéri homokozókkal kapcsolatban elmondta, hogy a homokot mindenképp ki kell cserélni, bár "korábban arról beszéltünk, hogy ez fertőző környezetként nem jön szóba, azonban azok a homokozók, melyek nem voltak télen letakarva, azok szennyeződhettek."
Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy csak egészséges gyerek és egészséges szülő menjen játszótérre és ahhoz, hogy a gyerekek között is meglegyen a szükséges távolság tartani kell egyfajta létszám limitet. A játékokat pedig fertőtleníteni kell, vízzel, majd vírusölő szert tartalmazó kendővel is át kell törölni. Nyitás előtt a játszótereket ajánlott takarítani, Müller azt kérte a fenntartótól, hogy napjában többször takarítsák a játszótéren található eszközöket, játékokat, amiket a gyerekek többször megfognak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék