Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Játékos dögönyözés - Minden gyerek imádja!

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26. | Frissítve: 2017. április 17.

Forrás: Kismama magazin

Nemcsak a csecsemők élvezik a babamasszázst, nagyobbacska gyerekeink is szeretik, ha megdögönyözzük őket. Gazdagítja érzelmi életüket, az izmok átgyúrása serkenti a vérkeringést, a végtagok lassú végigsimítása pedig megnyugtatja őket.

Imádni fogja ezt a játékot


Masszírozzuk meg tenyerünkkel körkörös mozdulatokkal az álomszuszék hátát, majd gyúrjuk végig a testét, mintha tészta lenne. Felhúzott térdét nyomjuk a hasára, és gömbölyítsük össze gombóccá. Hengergessük ide-oda, mintha porcukorban forgatnánk meg. Böködjük meg két ujjunkkal, mintha villára szúrnánk, és harapdáljuk meg finoman itt-ott, mintha megennénk a gombócot.
Tenyerünkkel, öklünkkel, ujjainkkal egy-egy állat talplenyomatát utánozva sétáljunk, ugráljunk, szökelljünk, csússzunk végig a hátán. Mit érez, amikor elefánt dübörög, kígyó csúszik, zebra galoppozik, kutya kapar a hátán?
A túlcsorduló energiát birkózással vezessük le. Játékos formában kiadhatja magából indulatait a kis méregzsák. Öleljük át szorosan, teperjük le, hadd érezze ő is testi erőnket. Hemperegjünk a földön, gyömöszöljük meg erősen. Végül fáradtan terülünk el egymás mellett. Foglaljuk szavakba, mit érzünk: sajog a karunk, megizzadtunk, mozdulni sem bírunk.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék