Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Itt a trükk, ha a gyerek nem hajlandó zöldséget enni

Szerző: Babaszoba.hu

2017. június 20.

Forrás: Medipress

Ha a gyerek nem rajong a zöldségekért, érdemes egy-egy kedvenc étele mellé rejteni a zöldet, továbbá hasznos, ha a szülő is ugyanazt eszi, amit a gyerek.

Mit tegyél, ha nem eszi meg a zöldséget a gyerek?


A Loughborough University munkatársai szerint hatékony módszer továbbá, ha a gyerek olyan jutalmat is kap a zöldségfogyasztásért, ami nem étel: lehet például matrica is.
"Természetesen nem kell erőltetni semmit, de néha egy kis gyengéd bátorítás, hogy kevésbé kedvelt ételt is megkóstoljon a gyerek, fontos. Így ismer meg ugyanis új ízeket" - fogalmaz Dr Emma Haycraft, az egyetem munkatársa.
A szakemberek több mint hét különböző tanulmányt vizsgáltak, amelyek mind azzal foglalkoznak, hogyan bírhatjuk a gyerekeket egészséges étkezésre. Az egyik kutatás során 135 családot vizsgáltak, akik két héten keresztül egy olyan nyers zöldséget adtak snack-ként a gyereknek, amit ő nem kedvelt.
Kiderült, hogy a leginkább hatékony módszer az, ha a gyerek rendszeresen találkozik az étellel akkor is, ha eleinte nem rajong érte. A legtöbbször néhány hónap után a gyerek magától is megszereti az adott ételt.
"Nem szabad feladni, ez a lényeg. Forszírozni sem szabad a dolgot, de a kitartás segít. Én is 27 éves voltam, amikor az olajbogyót megszerettem" - mondja Dr. Haycraft.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék