Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Inkább fizetünk, ha beteg a gyerek?

Szerző: Babaszoba.hu

2018. január 15.

Forrás: Inforádió.hu

Ha beteg a gyerek egyre többen választják a magán szakrendelést az állami helyett a hosszú várólisták miatt. Ezt tapasztalják a háziorvosok.

Inkább fizetünk, ha beteg a gyerek?
Szakellátásban egyre gyakoribb, hogy a szülő inkább fizet, mintsem hosszú ideig várakozzon: a szakellátásban egyértelműen megnőtt az odalátogató családok száma. Ennek pedig az az oka, hogy az állami kórházi szakellátásokban sokat kell várni.
Póta György a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke elmondta az InfoRádiónak, hogy a háziorvosok azt tapasztalják, hogy ha tovább kell küldeniük egy gyermeket szakellátásba kivizsgálásra, akkor a szülők egyre gyakrabban a magánrendelést választják az állami helyett. Méghozzá azért, mert nem ritkán 8-12 hetet is kell várniuk, mire bejutnak a rendelésre, ilyen hosszú is lehet a várólista. Ahogy Póta György fogalmazott, addig "ülünk ölbe tett kézzel, és sajnálkozunk", hiszen a gyerek panaszai nem múlnak, a szülő pedig teljesen jogosan türelmetlen. Ezért inkább fizetnek néhány tízezret és gyorsan, jó színvonalú ellátást kapnak.
Az elnök úgy látja, az orvoshiánnyal csak részben magyarázható a magánrendelések iránt megnőtt igény, a kórházi szakrendelések túlterheltsége miatt sokan inkább a magánellátásba mennek.
Kapcsolódó cikkeink beteg gyerek témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék