Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Influenza: lassabban terjed

Szerző: Babaszoba.hu

2020. március 9.

Forrás: MedicalOnline

Összeségében kevesebben fordultak orvoshoz. Hasonlóan az előző hetekhez változatlanul az óvodások és az általános iskoláskorú gyermekek betegedtek meg leggyakrabban.

Influenza: lassabban terjed (fotó: Getty Images)
Az influenza 9. hétében nyolc megyében emelkedett, négy megyében nem változott és nyolc megyében csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma - írja a medicalonline.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján.
A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint a 9.héten országban 38 000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
Nyolc megyében emelkedett (Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Nógrád, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye), négyben nem változott (Budapest, Baranya, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és nyolc megyében csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.
Az orvoshoz fordult betegek száma Pest (637), Veszprém (537), Nógrád (526) és Baranya megyében (517) volt a legmagasabb, Somogy (165), Borsod-Abaúj-Zemplén (187) és Hajdú-Bihar (242) megyében pedig a legalacsonyabb.
A betegek 37,5%-a 0-14 éves gyermek, 33,3%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. Az megbetegedések gyakorisága ezen a héten is a 3-5 évesek és a 6-14 évesek között volt a legmagasabb.
A betegek többségét az influenza A vírusa betegítette meg.
Az influenzaszerű megbetegedések számának nyolc hete tartó folyamatos emelkedése a 9. héten megállt, és az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma gyakorlatilag alig tért el az előző héten regisztrálttól. Az előző hetekben tapasztaltakhoz hasonlóan változatlanul az óvodások és az általános iskoláskorú gyermekek betegedtek meg leggyakrabban.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék