Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Impulzív a gyerek? Ez lehet a megoldás!

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 28. | Frissítve: 2020. október 25.

Forrás: babaszoba.hu

A gyerek meggondolatlan, nehezen korlátozza az érzelmeit, és emiatt bizony gyakran bajba kerül. Az impulzivitás az ADHD egyik jellemző tünete. De mit lehet ellene tenni?

Az ADHD-s gyermekekre nagyon jellemző lehet az impulzivitás, a meggondolatlanság, a türelmetlenség, az érzelmek, indulatok kontrollálásának hiánya. Ennek oka az agyműködésben keresendő. Ezzel nehéz lehet együtt élni - nemcsak a szülőknek, pedagógusoknak, de magának a gyereknek is. Egy kutatás azonban adhat néhány támpontot arra vonatkozóan, hogy javíthatunk a gyerek állapotán. 
Hogyan csökkenthetőek az impulzív reakciók?
Fotó : iStock
Egy ontariói kutatócsoport, a Healthy Active Living and Obesity Research Group 4500-nál is több, 8 és 11 év közötti gyermeket vont be a vizsgálatba, melyben azt elemezték, hogyan hat a gyerekekre az egészséges életmód. Az irányelvek, melyeket követtek, 9-11 órányi alvást, legalább 60 percnyi aktív testmozgást és maximum két órányi képernyőidőt (tévézés, számítógépezés, tabletezés) javasolnak a gyerekeknek. A szakemberek szerint azok a gyerekek, akik eszerint élnek, nemcsak ritkábban túlsúlyosak, de összességében jobb az életminőségük és a gondolkodásuk is hatékonyabb.
A nemrég megjelent kutatás kifejezetten az impulzivitásra koncentrált, és úgy találták, hogy azok a gyerekek, akik eleget aludtak és kevesebbet tévéztek, számítógépeztek, sokkal jobban tudták kontrollálni az indulataikat, hatékonyabbak voltak az érzelmeik szabályozásában és a feladataik elvégzésben is. 
A szakemberek szerint mindenképpen további kutatásokra van szükség, főként az szeretnék tanulmányozni, hogy a szokások megváltoztatása segíthet-e azoknak a gyerekeknek, akik túlságosan impulzívan viselkednek. Ugyanakkor, az kétségtelen, hogy a gyerekeknek mindenképpen jót tesz, ha sokat alszanak, sokat mozognak, és kevesebb időt töltenek a képernyők előtti tespedéssel.
A kutatásról a Pediatrics című szakmai folyóiratban számoltak be.
(via
Ez is érdekelhet: 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék