Kisgyerek

Immunrendszer-támogatás télvíz idején is – D-vitaminnal

Télen gyakoribbak a meghűléses betegségek a kisgyermekek körében. Mi, anyák is sokat tehetünk azért, hogy immunrendszerük ellenálljon a kórokozóknak. Lássuk, mi a teendő!
2013. Február 25.

Tél – hideg – megfázás. Ezek a fogalmak karöltve járnak télvíz idején. Ilyenkor növekszik a megbetegedések száma, és kisgyermekünk is hajlamosabb lehet a náthára, meghűlésre. A gyakoribb megbetegedés többször és hosszabb időre távol tartja őt a közösségektől. Ez megterhelő a kisgyermeknek, de felborítja az egész család napirendjét is.

A betegségek a legyengült immunrendszert támadják meg a legkönnyebben. A természetes védekezőképesség azonban fejleszthető, különösen kisgyerekkorban, ugyanis az immunrendszer fejlődése nem áll meg egyéves korban, hanem fokozatosan épül fel egészen hároméves korig. Mivel tudjuk ellenállóbbá tenni gyermekünk szervezetét?

Köztudott, hogy a különféle vitaminok jótékony hatással vannak a szervezetre. Különösen az A-, C- és legfőképpen a D- vitaminok az immunrendszer, így egészségünk építőkövei. Amellett, hogy jó hatással vannak a látás (A-vitamin) és a csontozat (D-vitamin) fejlődésére, hozzájárulnak az immunrendszer (C- és D-vitaminok) egészséges fejlődéséhez is.

A D-vitaminnak kiemelt és összetett szerepe van a szervezetünk ideális működésében. A hétköznapi nyelven napfényvitaminnak hívott vitamin fő forrása a napsütés. Általában a téli hónapokban kevesebb időt töltünk szabadban, és a napsütéses órák száma is kevesebb. D-vitaminra viszont mindig – évszaktól függetlenül is – szükségünk van. Hogyan juthatunk akkor hozzá a téli időszakban?A vitaminok, köztük a D-vitamin természetes úton, táplálékkal is bevihetők a szervezetbe. Azonban a téli hónapokban nehéz vitamindús, friss zöldséget és gyümölcsöt megfelelő mennyiségben fogyasztani, főleg egy válogatós kisgyermeknek. Ráadásul a legtöbb D- vitamint tartalmazó élelmiszerből, például a tojásból, halból vagy májból naponta olyan mennyiséget kellene megetetni szegény csöppséggel, mint egy felnőtt átlagos havi fogyasztása!

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a D-vitamin pótlása lehetőség szerint az étrendbe könnyen beilleszthető táplálékkal történjen; olyan étellel, amit a gyermek szívesen fogyaszt, és természetesen kedveli az ízét. A tejalapú junior gyerekitalok az 1-3 éves kisgyermekek számára ideális mértékben tartalmazzák a vitaminokat, így a D-vitamint is. Emellett ásványi anyagokban (vas, jód, cink) és egyéb létfontosságú tápanyagokban is gazdagok. Finom ízüket kedvelik a gyerekek, így még a válogatós kisgyermekek is szívesen fogyasztják önmagában vagy kakaónak elkészítve.

A Milumil Junior gyerekitalok Pronutra+ formulát tartalmaznak, mely klinikailag tesztelt prebiotikus rostkeverék, az A-, C- és D-vitaminok, valamint létfontosságú tápanyagok egyedi kombinációja. Az új formulának köszönhetően napi két pohár (500 ml) Milumil Junior gyerekital – vegyes étrend mellett – fedezi a kisgyermekek napi D-vitamin-szükségletének 100 százalékát, ezzel is hozzájárul egészséges fejlődésükhöz.

Amennyiben további kérdésed van kisgyermeked táplálásával, fejlődésével, a Junior gyerekitalokkal kapcsolatosan, hívd ingyenesen a Milumil tanácsadást a 06 80 33 12 33-as telefonszámon (munkanapokon 9-től 17 óráig), vagy írj emailt a [email protected] címre. Gyakorlott védőnő készséggel válaszol kérdéseidre. További információkért ellátogathatsz a www.milumil.hu oldalra is.

Milumil. Az immunrendszer támogatásával több idő jut játékra.*

* A Milumil Junior gyerekitalok A-,C- és D-vitaminokat tartalmaznak, melyek hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez.