Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ilyen zöldséges rétest még aligha ettélKaralábés rétes

Szerző: W. Ungváry Renáta Fotó: Rátkai Éva

2011. május 2. | Frissítve: 2016. február 4.

Forrás: Kismama magazin

Sokan vannak vele úgy, hogy menekülőre fogják, ha meghallják a "karalábé" szót. Na, pont őket érdemes rávenni, hogy kóstolják csak meg ezt a finomságot! Elegáns köretnek, rendhagyó főételnek is csodás.

Karalábés rétes

Hozzávalók két rúd (14 szelet) réteshez:
  • hat réteslap (egy csomagban általában nyolc van)
  • egy tojás
  • négy evőkanál olaj
  • három, egyenként körülbelül 20 dekás zsenge karalábé
  • hét-nyolc friss, zsenge karalábélevél
  • 20 deka zeller
  • 5 deka kékpenészes sajt
  • egy fej hagyma
  • három gerezd fokhagyma
  • néhány friss zellerlevél
  • késhegynyi őrölt fehérbors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • három evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt


  • Ez a karalábés finomság biztosan elnyeri a tetszésedet!


    Elkészítése

  • Hámozd meg és darabold fel a zellert meg a karalábét. Reszeld le nagy lyukú reszelőn, vagy használj aprítógépet. Vágd vékony csíkokra a karalábéleveleket.
  • Aprítsd fel a hagymát, és kezdd el pirítani három evőkanál olajon.
  • Szórd rá a reszelt karalábét, a levélcsíkokat és zellert, majd gyakori kevergetés mellett párold 10-15 percig.
  • Sózd meg, fűszerezd, és szórd rá a három evőkanál lisztet, azután keverd össze gyors mozdulatokkal, és önts rá 1-1,5 deci vizet. Főzd sűrű masszává.
  • Közben reszeld le vagy törd össze villával a kékpenészes sajtot, végül keverd a karalábés masszába. Tedd félre hűlni.
  • A réteslapot csak közvetlenül felhasználás előtt bontsd ki. Teríts ki három réteget egymásra egészen enyhén nedves, tiszta konyharuhán.
  • A már kihűlt massza felét halmozd fel csíkban a négyzet egyik oldalán, majd tekerd fel lazán a konyharuha segítségével. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy készítsd el a másik rudat is.
  • Kend be felvert tojással, aztán süsd 10-15 percig 180 fokosra előmelegített sütőben. Akkor szeleteld, ha már csak langyos.

  • Ezt kapja a baba!

    A tölteléket sajt nélkül 7-8 hónapos kortól adhatod a babának, szükség esetén botmixerrel pépesítve.

    További karalábés ötletek:
  • 2 fogás, ha dundi a baba
  • Évszakok kincsei
  • Kínoz a gyomorégés!
  • Ne szoktassuk rá a nassolásra!

  • Hozzászólások

    Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

    Támogatóink ajánlatai

    h i r d e t é s

    Facebook

    Szponzorált hirdetések

    Legkeresettebb címkék