Kisgyerek

Így látogathatók most a játszóterek

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Dr. Müller Cecília a kalandparkok, játszóterek látogatásáról is beszélt.
2020. Május 20.
Így látogathatók most a játszóterek (Fotó: Getty Images)

A járványügyi helyzet lehetővé tette, hogy egyre többet mozduljunk ki – írja a 24.hu. Az országos tisztifőorvos azt kérte a kalandparkok, játszóterek látogatásával kapcsolatban, hogy a családok csak akkor keressék fel ezeket a helyeket, ha mindannyian egészségesek, aki pedig tüneteket észlel magán, maradjon otthon, és értesítse a háziorvosát is.

A kalandparkokban, játszótereken nehezen várható el a védőtávolság betartása, ezért különösen fontos odafigyelni a megfelelő higiéniai szabályokra. Ezen helyszínek üzemeltetőinek pedig folyamatosan gondoskodni kell a takarításról. A homokozóban lévő homokot meg kell forgatni, a fertőtlenítő szerek használata viszont felesleges, ráadásul környezetszennyező is. Dr. Müller Cecília szerint a vírus rendkívül érzékeny, a környezetben maximum pár órán át marad életben. A gyerekek által használt játékok felületének simának, tisztíthatónak kell lennie, és a megfelelő karbantartás, festés, a törölgetéses tisztítás, fertőtlenítés nagyon fontos.

A tiszti főorvos azt javasolta, a pici gyerekeknél vessék be a szülők azokat a fortélyokat, amelyekkel óvni lehet őket. A nagyobb gyerekeknek pedig mondják el, hogy különleges helyzet van, hiszen ők sok dolgot megértenek már. Az országos tisztifőorvos szerint a gyermekek részére maszk, kesztyű használata kényelmetlen, több a kára, mint a haszna.

Forrás: 24.hu