Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így hatnak a frontok a gyerekekre

Szerző: Babaszoba.hu

2022. június 23.

Forrás: babaszoba.hu

Jó, ha számításba veszed a legközelebbi hisztinél, hogy lehet, hogy csak frontérzékeny a pici.

Szülőként gyakran tapasztaljuk, hogy a gyermekünk nyűgösebb, sírósabb, akaratosabb a megszokottnál. Bizony, a gyerekek is lehetnek érzékenyek a frontokra. A nagyobbak már jelzik is, hogy fáj a fejük, ezért jó, ha tisztában vagy, mit tehetsz, ha frontérzékeny a gyermeked.
A frontátvonulást a légtömegek kicserélődése okozza, ilyenkor mondjuk, hogy a hideg- vagy melegfront hatást gyakorol ránk. A kicsik szervezetét is megterheli, de pár alapszabály betartásával sokat segíthetsz gyermekednek.
Vedd komolyan, ha frontérzékeny (Fotó: Getty Images)
Az első és legfontosabb: ne ess pánikba! Figyeld meg a kicsit, hogy valóban csak a fronthatás áll a nyűgösség, morcosság mögött és nem más betegség. Amennyiben a meteorológia is frontátvonulást jelez, tegyél meg mindent a gyermek jó közérzetének biztosításáért.
Adj neki sok folyadékot és próbáld rávenni, hogy igyon. Ilyenkor lehetsz picit engedékenyebb és a víz mellé kínálhatsz teát vagy gyümölcslevet, amit nagyobb kedvvel fogyaszt.
Emellett törekedj, hogy minél kevesebb stressz érje a gyermeked! Ne akadj ki rá, ha épp rosszkedvű - pedig az lesz, ha hatnak rá a frontok és ilyenkor nem a legkönnyebb elviselni ezt.
Jó, ha gyermeked immunrendszere erős, ezért - ha már nem kizárólag anyatejen/tápszeren él - adj neki minél több zöldséget, gyümölcsöt.
Ha semmi sem segít, a hiszti és az ingerlékenység mértéke pedig csillapíthatatlan, akkor csak vedd ölbe, ringasd, mesélj, énekelj!
Amennyiben a kicsi fejfájása erősödik, akkor mindenképp konzultálj a gyermekorvossal!
 
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék