Kisgyerek

Így gátold meg az influenza terjedését otthon

Amikor a család egyik tagja influenzás lesz, döntő fontosságú, hogy miként védhetjük meg a többieket attól, hogy elkapják a betegséget.
2019. Január 29.
Így gátold meg az influenza terjedését otthon

Ha influenzás beteg van a családodban, kövesd az alábbi tanácsokat, hogy megvédd a többieket a vírustól.

Először is azt kell eldönteni, hogy ki ápolja a beteget. A legjobb, ha olyan valaki teszi ezt, aki egészséges.

Lehetőleg az influenzás beteg külön szobában legyen. Készítsünk neki mindent elérhető távolságra: hideg vizet, gyümölcsöt, papír zsebkendőt, szemeteszsákot. A család többi tagja ne menjen be abba a szobába, ahol a beteg van. Ha több fürdőszobátok is van, akkor az egészségesek egy másikat használjanak, mint amit az influenzás.

Minden nap takaríts ki a beteg szobájában és abban a fürdőszobában is, amit használ. Fertőtlenítsünk le minden olyan felületet, amelyet megérintett. Gyakran mossuk ki az ágyneműit.

Ha a beteg elhagyja a szobáját, kérjük meg, hogy használjon arcmaszkot, de ennek hiányában mindenképpen zsebkendőbe köhögjön, tüsszentsen.

Saját törölközőt, fogkefét, ruhákat, számítógépet és evőeszközöket használjon az influenzás beteg, soha ne ossza meg a felsorolt tárgyakat másokkal. A család minden tagja gyakran mosson kezet, a szappanos kézmosás legalább húsz másodpercig tartson.

(via)

Kapcsolódó cikkeink influenza témában: