Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így dobd fel a házasságod!

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 12. | Frissítve: 2019. szeptember 30.

Forrás: babaszoba.hu

Bármilyen erős is legyen a kötelék két ember között, bizony előfordulhat, hogy a kapcsolat - kisebb-nagyobb mértékben - ellaposodik. Mit tehetünk ilyenkor?

A gyermekvállalás, a családalapítás sok házasságot próbára tesz. Az igazán erős kapcsolatokra is ráfér néha egy kis lendület, hogy újra fellángoljon a tűz, ami kettőtök közt volt. Íme pár tipp, ami hasznos lehet.

Nevessetek

A drága nyaralások vagy kirándulások kétségtelenül jó szórakozások, de ha jobban belegondolsz, ami miatt azok az emlékek is szépek lesznek, a közösen, nevetve eltöltött idő. Robin Dunbar, az Oxford Egyetem egyik kutatója szerint a nevetés közben felszabaduló endorfinok nem csak a boldogságért, hanem a kapcsolatokért is felelősek.

Gyengédség

Dr. John Gottman, a legendás párkapcsolat szakértő álláspontja szerint kulcsfontosságú, hogy a vitákat és nézeteltéréseket mindig a lehető leggyengédebb hangvételben próbáljuk meg elkezdeni megoldani. Próbáljatok társként megoldani a felmerülő nehézségeket!

Beszélj mocskosan

Dr. Ian Kerner szexuálpszichológus szerint az erotikus töltetű szavak kimondása és hallása egyaránt felpezsdíti a dopamináramlást szervezetünkben. A határ azonban vékony, figyeljétek, hogy partnereteket mi indítja be és mi az, ami már túl durva.

Valami új

Próbáljatok ki valami olyat, amit még egyikőtök sem csinált! Együtt, közösen. Akár egészen eszeveszett dolgokat is, dodgemezzetek egymással, vagy iratkozzatok be egy ázsiai főzőtanfolyamra. A lényeg, hogy együtt szerezzetek új tapasztalatokat!

Tervezgessetek

Az ábrándozás a kapcsolatok egyik megmentője. Álmodjatok közösen, tűzzetek ki célokat és valósítsátok is meg őket.

Mondjatok igazat

Dr Shirley Glass, személyiségkutató szerint a bizalom kulcsfontosságú a kapcsolatokban. Az igazság nem elhallgatása, még ha néha nem is könnyű, hosszú távon csak erősebbé teszi kapcsolatotokat.

Engedd ki

Biztosan te is mersz olyat, aki sokáig tűr, majd egyszer csak robban. Nem biztos, hogy ez a legjobb taktika, hisz mire odáig fajulnak az elfojtott érzelmek, hogy kiszakadjanak, gyakran már az eredeti probléma is feledésbe merül.

Flörtölj

Persze szigorúan a pároddal!

Teremtsetek hagyományt

Ha nincs igazi, állandó esemény, amivel ünnepelni szoktatok valamit, változtass rajta. A hagyományok fontosak a kapcsolatokban, ezek a rituálék ugyanis csak erősebbé fűzik a kapcsot két ember között.

Csókolj hosszan

Emlékszel, hogy a kapcsolatotok elején milyen sokat és milyen hosszan csókolóztatok? Idővel ezek csak szájrapuszik lesznek, pedig a csók fontos része az életnek. Egy érzelmes, mindent elsöprő csókba mindketten beleborzongtok.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék