Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így cseppents egyedül fülbe, orrba, szembe

2015. február 17. | Frissítve: 2017. május 15.

Forrás: Kismama magazin

Nem egyszerű egyedül megoldani a szembe, orrba vagy fülbe való cseppentést. Nincs mindig kéznél Apa vagy Mama, hogy segítsen. Néhány tipp, hogy cseppet se legyen kellemetlen a hadművelet se neked, se gyermekednek.

A szembe csöppentés művelete

Fektesd le a kisgyereket a szőnyegre, térdelj a feje mögé, és szólj hozzá. Így önkéntelenül is tágra nyitja a szemét, távol vagy a rugdalózó lábaitól, a kezét pedig megfoghatod.

Ha egyáltalán nem marad nyugton, használd ki az ébredése előtti perceket. A zárt szemhéjra is cseppenthetsz a szemcseppből a belső szemzugba, amint kinyitja szemét a gyerek, a folyadék a megfelelő helyre kerül.

Hogy kell fülbe cseppenteni?

A fülcseppes flakont langyos vízbe állítva melegítsd kellemesre, és készítsd magad mellé. Fektesd a gyerkőcöt az oldalára, egyik kezeddel húzd a fülcimpáját gyengéden lefele és hátra, a másik kezeddel cseppents be. Az sem baj, ha játékos birkózást követően "letepered", és két térdeden állva a combod között tartod a megfelelő testhelyzetben.

Orrcseppentési útmutató

Először tisztítsd ki az orrát. Az orrspray, még inkább az ugró orrcsepp használata könnyebb és előnyösebb. Egyszerűen dugd be a kis orrlyukakba, kezeddel tartsd meg a fejét a fújás pillanatáig.

Cseppentéshez fektesd a hátára, hajolj fölé úgy, hogy kezét-lábát betakarod a testeddel, egyik kezeddel tartsd meg a fejét, másik kezeddel cseppents be.

Nem is olyan egyszerű hatékonyan, ügyesen orrba cseppenteni

Hozzászólások

A kórházi lét olyan, mint egy lassított felvétel

Sosem jön jókor, sosem vagy rá teljesen felkészülve. Gyerekkel kórházba kerülni mindig óriási kihívás, az anyai szív meghasadásával kombinálva. Nehéz napok ezek, amit egyszerűen túl kell élni a gyógyulás érdekében.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék