Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hol nyaraltok? Hát ugyanott!

Szerző: Bálits Éva

2011. június 24.

Forrás: Kismama magazin

Minden nyáron, minden évben, és nem unjuk! Biztos azért nem, amiért a karácsonyt sem. Mert évről évre új kihívás az az egy hét - erről szól a Kismama szerkesztői levele az idei júniusi számban.

Szabadon a kemping virágos terein:
mindenki vigyáz rájuk

Kihívás, hogy a másfél éves legkisebbet vajon sikerül-e délután álomba kocsikáztatni a kemping árnyas sétaútjain, hogy el tudjak lógni egy valódi, tejhabos, forró latte macchiatóra a hatalmas park tengerre néző bárjának teraszára, így kezdődött. Egy évvel később azon dolgoztunk, hogy szedjük ki őket a hatalmas gyerekmedencék lagúnás, dimbes-dombos, csúszdás kalandparkjából, mielőtt lilára fagyna a szájuk széle. Aztán elég-e két gumimatrac három tengermániásnak (meg nekem), mikor tudjuk, hogy az elutazás előtti nap délutánjára mind ki fog lyukadni valami észrevehetetlen helyen. Tavaly általában azt nem tudtuk, merre járnak éppen, csak szorítottunk, hogy együtt vannak, és vigyáznak egymásra.

Bababarát csodakemping

Aggódni valahogy nem jutott eszünkbe, mert az óriási kemping összes lakójáról és dolgozójáról tudtuk, mert megtanultuk az évek során, hogy minden gyerekre vigyáznak. Igazi baywatchos, piros pólós úszómesterek figyelik őket a mólókról, a két hatalmas aquapark medencéinke partjáról, a biciklizők gondosan kerülgetik őket, kiszökni pedig ebből a földi paradicsomból eszükbe se jutna.

Bababarát tengerpart:
ilyen nyugodtan kávézunk

Ha babával mész nyaralni, jó sokszor megírtuk, a siker titka: mérd föl az igényeiteket! Azért kicsit becsapós ez így. Nekem három pici gyerekkel egy igényem volt: csak ki ne kelljen mozdulni a kertünkből. Na jó, az utcán nyuszimotorozhatunk. De hogy autóba zsúfolni őket az egész menetfelszereléssel, ágyneművel, ennivalóval, és átmenni két határon? Semmilyen mélységben nem találtam az igényeim között. Csak amikor legyőztem a rengeteg parát (ősi kismamatulajdonság), és végtelen sok csiribiri zabszalma meghallgatása után megérkeztünk a csodakempingbe, melynek minden pillanatban lenyűgözött a tisztasága, szervezettsége, a vendéglátók örök türelme és nyugalma, a magától értetődő bababarátság, akkor vettem észre, hogy igen, erre vágytam. Azóta jobban ismerjük az igényeinket, és lett néhány merészebb is: legyen a mi álomnyaralásunk elég zöld, bringázhassunk reggelenként a lagúnapart békés útjain, ússzunk, kiránduljuk, töltsük minden percünket a szabadban. Ha tudnátok, az évek során hány Kismama-olvasó lett törzsvendég, csak mert rákérdezett, és elhitte, amit meséltem.

Van kipróbált, bababarát úti célod? Írd le az élményeidet ebben a topikban, vagy az

info@babaszoba.hu

címre nekünk közvetlenül! Tölts fel fotót is, és a legjobbakat a portál címlapjára is kitesszük, beküldőik pedig babaszoba-pólót kapnak!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék