Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hogyan vészeld át a kánikulát?

Szerző: Babaszoba.hu

2012. július 4. | Frissítve: 2017. július 28.

Forrás: babaszoba.hu

A nagy meleg a gyerekeket is megviseli. Ötleteket adunk, hogy miként vészeljétek át a forró éjszakákat.

- Rendezd át a napot mediterrán módon! Nyugodtan told későbbre a lefekvés idejét, az esti elviselhető órákat töltsétek a szabadban, és a déli melegben tartsatok hosszabb sziesztát a beárnyékolt szobában.
- A forró nappali órákban csukd be az ablakot, és redőnnyel vagy hőszigetelő sötétítővel zárd ki a tűző napfényt, így kevésbé melegszik át a lakás.
- Akassz fel néhány vizes lepedőt a szobában.
- Csak az éjjeli órákban szellőztess.

Kánikulában nem kell rá sok ruha alvás közben sem

- Lefekvés előtt zuhanyozd le a gyerkőcöt langyos vízzel. Hűsítő játék a fürdőszobában: adj neki egy tál jégkockát vagy jégkását, néhány műanyag poharat, kanalat, a dömpijét, hogy a zuhanytálcában lapátolhassa, kevergethesse, szállíthassa a csúszós, hideg darabkákat.
- Készíts pálcás jégkrémet édesítés nélküli gyümölcs-, citromfű- vagy mentateából, esetleg gyümölcsléből. Az esti innivalót cseréld le erre a hűvös szopogatnivalóra.
- Szőrös takaróját, alvóállatát cseréld sima tapintásúra. Lefekvés előtt tedd fél órára a mélyhűtőbe a lepedőjét, a kispárnáját és egy cseresznyemaggal töltött melegítő párnácskát, hogy szívesen feküdjön le a hűvös vászonra, és elalvás előtt a hideg zsákocskát morzsolgathassa.
- Klímaberendezéssel lehetőleg akkor hűtsd a helyiséget, amikor nem tartózkodtok bent. Az áramló hideg levegő és a folyamatosan működő klíma légúti megbetegedéseket okozhat.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék