Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hogyan szervezzek gyerekbarát grillpartit?

Szerző: Babaszoba.hu

2012. augusztus 11. | Frissítve: 2016. június 29.

Forrás: babaszoba.hu

Remek hétvégi program a szabadtéri sütés-főzés. Ötleteinkkel te is nekiláthatsz grillezni a kertben.

Hogyan szervezzek gyerekbarát grillpartit?

Ha a vendégek is hoznak egy-két gyereket, ültesd őket együtt egy alacsonyabb asztalhoz. Vidám terítővel, szalvétával tedd hangulatossá a terítéket. Készíts zöldségekből rágcsálnivalót, hogy ne türelmetlenkedjenek a sütés alatt. A répát, karalábét minden gyerek szereti. Adj nekik egy kis munkát, például készíthetnek gyümölcsnyársat. A hozzávalókat darabold fel, hogy hurkapálcára szurkálhassák őket. Lufikkal, színes papírfonattal jelezheted, hol van a játszóterület - a grillezéstől távol, de szem előtt legyenek
Teríts le egy takarót a földre, és készíts oda néhány bábot, kisautót, képeskönyvet - így játékra serkented őket a szokásos rohangálás helyett. A grillrácsot olyan helyre állítsd fel, ahol nem akadályozza a mozgást, nem lehet belebotlani, feldönteni. Készíts elő mindent, és oszd meg a feladatokat a pároddal, hogy kellően tudjatok figyelni a forró faszénre és a gyerekekre.
Fűszeres kolbászok helyett friss zöldfűszerekkel ízesített baromfihúst süss a kicsiknek - persze ez a nagyoknak is egészségesebb! A grillezett zöldségekkelis sikered lehet, így ugyanis más ízük van, na és persze a hangulat is segíthet.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék