Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hogyan őrizhetik meg a kismamák a bőr szépségét a várandósság alatt és után? (X)

Szerző: Babaszoba.hu

2021. október 18.

Forrás: babaszoba.hu

A várandósság alatt gyakran előfordul, hogy a kötőszövet túlságosan megnyúlik (különösen a has, mellkas és a csípő tájékán), amely terhességi csíkok formájában láthatóvá válik.

A hasfalra nehezedő nyomás és a hormonális változások miatt  a bőr ki is száradhat és különösen a várandósság vége felé a has erőteljesen feszülhet és viszket. 

Mi mindent lehet tenni a bőr szépségének megőrzése érdekében?      

A HiPP Mamasanft Testvaj, Bőrfeszesítő balzsam és a Masszázsolaj rendszeres használata a várandósság alatt hozzájárul a terhességi csíkok kialakulásának megelőzéséhez, a várandósság után elősegíti a bőr regenerálódását. A szülés előtt végzett gátmasszázs elősegítheti, de nem garantálja az ép gáttal való szülést. A gátmasszázs célja a gát területének rugalmassá tétele. A kismamának fürdés után csak 4-5 percet bőven elegendő fordítani a gátmasszázsra, amelynek során a még nedves gátat kenje be pár csepp HiPP Masszázsolajjal, majd a végbél és a hüvely között lévő területet óvatosan masszírozza át.
A megfelelő mennyiségű folyadék (víz) fogyasztása hozzájárul a bőr hidratált állapotának megőrzéséhez. Felnőtt nők esetén 2-2,5 liter víz fogyasztása javasolt naponta.
Várandósság alatt is érdemes a kiegyensúlyozott táplálkozási irányelveket követni, a szélsőséges étrendeket és diétákat kerülni. Természetesen az alkoholos italok fogyasztása nem javasolt, de a kávéról - ha előtte is fogyasztotta a kismama - nem kell teljesen lemondani. Ha a várandós kismama vegetáriánus vagy vegán étrendet szeretne követni, érdemes dietetikussal konzultálni.
A várandósság alatti súlygyarapodás legyen fokozatos, így a bőr fokozatosan tágulhat. A kíméletes testmozgás - különösen a szabadban, jó levegőn - normál (nem veszélyeztetett) várandósság alatt csökkenti a stresszt és jót tesz a babának és a mamának egyaránt.
 
 
Dr. Tausz István - gyermekorvos, főorvos

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék