Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Híres szülők vallanak magánéletükről

Szerző: Babaszoba.hu

2011. november 12.

Forrás: babaszoba.hu

Megjelent P. Gál Judit, Rubin Kata és Rubin Kristóf interjúkötete, a Nevelésünk titkai

Halász Judit, Geszti Péter, Vekerdy Tamás, Lilu, Gálvölgyi János, Polgár Judit, Kiss Gergely, Szulák Andrea, Wolf Kati. Kilenc országosan ismert és elismert ember, kilenc szülő, kilenc vitathatatlanul izgalmas egyéniség - és kilenc különböző családtörténet. A Nevelésünk titkai című könyvben most olyan arcukat mutatják meg a sztárok, amelyet eddig csak nagyon kevesen ismerhettek: hogyan zajlik életük a csillogó kulisszák mögött, amikor anyaként, apaként vagy épp nagyszülőként kell helytállniuk.

Ki gondolná, hogy Vekerdy Tamás, hazánk legnevesebb gyermekpszichológusa otthon soha nem akart pszichológusként viselkedni, s olykor bizony az asztalra csapott, amikor gyerekei veszekedtek? Vagy azt, hogy Kiss Gergely, a kemény sportoló, képes elsírni magát, amikor kislányát otthagyja az óvodában? Számos hasonló magánéleti titok derül ki a könyvből.

Az interjúkötetben Geszti Péter bevallja, a gyereknevelésben nem ő, hanem a felesége a kapitány. Szulák Andreáról megtudhatjuk, a mai napig nem fogadott bébiszittert, mivel párjával közösen vállalnak minden szülői feladatot. Az is kiderül, Lilu és férje minden este odalopakodnak alvó kisfiuk ágya mellé, és órákig gyönyörködnek gyermekükben. Halász Juditot pedig, akit sokan csak az ország nagymamájaként ismernek, fia és unokái a mai napig Jutkának szólítják.

Rossz szülő vagyok?

A hírességek nemcsak arról beszéltek a könyv szerzőinek, hogy milyen földöntúli érzéseket hoztak fel bennük gyermekeik fejlődésének mérföldkövei, azaz amikor állni, járni vagy beszélni kezdtek a kicsik. Abba is beavatják az olvasót, hogy volt-e olyan pillanat az életükben, amikor rossz szülőnek érezték magukat. Az interjúalanyok kivétel nélkül válaszoltak erre a kérdésre. A könyvet olvasva kiderül, a sztárok is ugyanazokkal a hétköznapi gondokkal, kétségekkel, érzelmi hullámvölgyekkel küzdenek meg gyermekeik nevelése közben, mint bármelyikünk.

A könyv legfőbb értéke, hogy megmutatja a hírességek emberi arcát, bepillantást nyújt a kulisszák mögé, ahol a boldog pillanatok mellett bizony akadnak problémák is bőven. Legyen szó refluxról, amellyel Liluék küzdöttek, vagy olyan súlyos betegségről, amely már transzplantációs beavatkozást igényel, mint ahogyan Gálvölgyi János családjában is történt. A könyv írói ezeket a sorsokat látva döntöttek úgy, hogy a bevételből támogatják azokat az alapítványokat, amelyek például Lilu kisfiának gyógyulásához vagy Gálvölgyi János unokájának sikeres veseátültetéséhez járultak hozzá. Ilyen a Gyermekkor Alapítvány és a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért.

A gyerekekhez többen értünk, mint a focihoz


"Ez egy jó könyv... Ez egy jó téma. Ősi, de örök. A gyerekekhez többen értünk, mint a focihoz vagy a politikához együtt véve."
Hajós András - Részlet az Előszóból

"Amikor öleltem a kislányomat vagy a kisfiamat baba korában, egyértelműen nem azon ötleteltem, hogy mit lépjek a sakktáblán."
Polgár Judit

"Ha Editen látom, hogy az idegei pukk elpattantak, mert a gyerek már tizenöt perce nem tud megnyugodni, akkor ki kell vennem a babát a kezéből, és tangózni vele pár kört."
Geszti Péter

"Sokszor gondolok azokra az első napokra... Rengetegszer mondom magamnak, hogy Jézus Mária, ő az enyém?"
Szulák Andrea

"...a kirakatban megláttunk egy Mr. Bean figurát, nagyon édes volt. Megvettük Ádámnak. Hazahoztuk. A gyerekre a hatnapos sikító frász jött rá. A mai napig retteg tőle..."
Gálvölgyi János

"Inkább négyszázhuszonnyolcadszorra megvitatom, ki nyeri a ValóVilágot, hogyha a gyerekem az illető fiával a homokozóban jól ellapátol."
Lilu

"Ha otthon is pszichológusok lettünk volna, akkor megőrültek volna tőlünk a gyerekeink, és mi is megőrültünk volna."
Vekerdy Tamás

"Az első nagy sokk az volt, amikor először ment óvodába a lányom. Akkor bizony elgyengültem, és kis híján elsírtam magam."
Kiss Gergely

"Ha ő eldobja a cipőjét, rádörrenek, hogy mit dobálod a cipődet, én meg a tévében ilyeneket csinálok. Hitetlenkedve kezdte kérdezgetni, hogy "anya, eldobtad a cipőd, megvan a cipőd?"
Wolf Kati

"Az én fiam is megnőtt, fölöttem sem múlt el az idő nyomtalanul, de a dal ugyanaz maradt."
Halász Judit

"Azzal ültem le, hogy beleolvasgatok, átfutom, aztán annyira élveztem, hogy nem tudtam abbahagyni... Ha minden gyerek ilyen szeretetben nőne fel, mint az interjúalanyok gyerekei, boldogabb lenne a világ."
Kolosi Péter - Az RTL Klub programigazgatója

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék