Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Háztartási cikkek, amelyek meglepő módon nem mérgezőek

Szerző: Babaszoba.hu

2020. március 5.

Forrás: babaszoba.hu

Kisgyerekes szülőként biztosan igyekszel a legbiztonságosabb otthont megteremteni a gyermekednek, de balesetek még így is megeshetnek.

Háztartási cikkek, amelyek meglepő módon nem mérgezőek (Fotó: Getty Images)

Éppen ezért igencsak hasznos tudni, milyen dolgok okozhatnak mérgezést, ha véletlenül lenyel belőlük valamennyit a gyerek, és mi az, ami miatt nem kell hívni a 911-et.
A következő háztartási cikkek például szerencsére a kevésbé veszélyes kategóriát képezik, és nem okoznak mérgezést. Persze ezeket sem jó, ha elfogyasztja a kicsi, és ha azt tapasztalod, hogy rosszul van, miután valamelyikbe beleevett, azonnal hívd az orvost. De jó tudni, hogy alapvetően ezek miatt nem kell pánikba esni.

Szilikagél

Ha névről nem is ismered, akkor, ha azt mondjuk, hogy az apró fehér tasakok a cipős dobozból, azonnal beugrik majd, mi is ez. Ezeken a zacskókon rajta van a jelölés, miszerint ne egye meg senki, azonban mégsem mérgező, legalábbis akkora mennyiségben, amennyi egy zacskóban van, nem az. Az igazán nagy veszélye az, hogy fulladást okozhat, ha elakad a gyerek torkán, ezért - mint az összes többi, a listán szereplő tételt - igyekezz ne olyan helyre tenni, ahol a gyerkőc ráakadhat. A legjobb, ha ezeket rögtön kidobod.

Kreatív eszközök

Ceruzák, filcek, zsírkréták, gyurmák - ezekből érdemes direkt olyat venni, amelyekre ráírják, hogy nem ártalmasak, ha a gyerek megkóstolja. A szép színek miatt ugyanis szeretnek ezekbe beleharapni a kicsik. A jó hír az, hogy többségében ezek tényleg ártalmatlanok, nem tartalmaznak akkora mennyiségű káros anyagot, hogy veszélyesek legyenek a gyerek egészségére. De még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a külön jelöléssel ellátott termékeket érdemes venni, biztos, ami biztos.

Popsikrém

Kis mennyiségű lanolin vagy cink-oxid alapú popsikrém elfogyasztása után nem lesz baja a gyermeknek. Nagy mennyiség okozhat hányingert vagy hányást, ebben az esetben nem árt, ha orvos is látja a gyermeket.

Kutya- és macskaeledel

Ha belekóstol a gyermek a kutya vagy a macska tápjába, jobb esetben nem lesz tőle semmi baja, ugyanis alapvetően ezek is ellenőrzött termékek. Azonban a szalmonellával való fertőzöttségnek jobban ki vannak téve ezek az ételek, így próbáljunk ügyelni rá, hogy ne férjen hozzá a gyerek.

Virágföld

A gyermeked úgy döntött, segít neked kertészkedni, de egy kis darab földet elfogyasztott? Szerencsére nem kell nagyon megijedned, hiszen nagyon kicsi az esélye annak, hogy bármilyen problémája lesz a virágföldtől a gyermekednek. Emellett a virágföld íze többnyire borzalmas a kicsiknek, így attól sem kell tartani, hogy újra próbálkozik majd.

Habszivacs

Ez is egy olyan tétel, amely nagyon ijesztőnek tűnik, hiszen benzolból készül - azonban ha a kicsi eszik belőle egy keveset, az még nem mérgező a számára. A veszélye sokkal inkább az, hogy a textúrája miatt fulladást okozhat, ezért ha azt látod, hogy a gyerek ebből evett, a biztonság kedvéért egy nagy pohár vízzel itasd meg. De jobb, ha ez sem kerül a keze ügyébe.
(VIA)
 
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék