Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Háziállat ajándékba?

Szerző: Balányi Klári

2011. november 30. | Frissítve: 2015. december 9.

Forrás: babaszoba.hu

Ha te magad is szeretnél háziállatot, és nemcsak a gyerek kedvéért szánod rá magad, akár a karácsony is jó alkalom lehet az új jövevény beszerzésére.

Jó, ha tudod, nemcsak az első napokban, hanem végérvényesen közös feladatotok lesz a gondozás. Legtöbbször még arra is felkészülhetsz, hogy egészen a te kötelességeddé válik. Óvodáskorban még kicsi ahhoz a legtöbb gyerek, hogy a gondozás teljes felelősségét vállalja, de az jó ötlet, hogy együtt foglalkozzatok vele. Ha nagyon mozgalmas ünnepek elé néztek, az állat családba szoktatása nehezen fér a programba, de ha éppen az ünnepek alatt van több szabadidőtök, a legjobbkor érkezik.

Kutya karácsonyra?


Ő is élőlény, nem lehet feltenni a polcra, ha meguntátok. Fogadására is készülnötök kell! Nézegessetek képes ismeretterjesztő könyveket, magazinokat, böngésszétek az internetet, rengeteg jó tippet találhattok. Ismertek valakit, aki ilyen állatot tart? Menjetek el hozzá, kérdezzétek meg, mivel eteti, kell-e állatorvoshoz vinni, sétáltatni, hogyan gondozza, mit lehet játszani vele. A költségekbe számítsátok bele az oltások, a kosár, a ketrec vagy a speciális felszerelés árát is.

Kérdezzetek rá az árnyoldalakra is, nehogy váratlan csapás legyen a szétrágott cipő, a lepisilt párna, a szerteszét röpülő tollak, forgács, no és persze a bűzről és egyéb mocsokról se hallgassunk szemérmesen. Némelyik kisállat valóságos szabadulóművész, ezért készüljetek fel a rögtönzött vadászatokra is. Ezek a dolgok ugyan nem jelentenek veszélyt a gyerekekre és más családtagokra, ha az állat nem beteg, de állandó veszekedés témájává válhatnak.

Hasonló cikkek a témában:
 • 7 egyszerű tipp a zöldebb karácsonyért
 • A baba első karácsonyi ajándéka
 • Kisgyerek az ünnepi asztalnál? - Kerüld el a káoszt!

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

  A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék