Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Három órányi mozgásra van szüksége a kisgyerekeknek naponta

Szerző: Babaszoba.hu

2018. november 10.

Forrás: babaszoba.hu

Egy külső szemlélő számára úgy tűnhet, a kisgyerekek állandóan mozgásban vannak, de a szakemberek szerint még több aktív játékra lenne szükségük.

Kanadai kutatók szerint a tipegők túlságosan is sok időt töltenek a babakocsiban, etetőszékben, ez pedig rossz szokások rögzüléséhez, akár felnőttkori mozgásszegény életmódhoz vezethet. A javaslatok szerint a kicsiknek naponta legalább 3 órányi aktív játékra van szükségük, a három éven felülieknek pedig ebből egy óra "kimerítő" mozgás kell. "Minél idősebb egy gyerek, annál nagyobb szüksége van arra, hogy fizikailag is elfáradjon. A kisebbeknél ez lehet ugrálás, táncolás vagy szabadtéri játék, míg a nagyobbaknál az úszás és a biciklizés is ide sorolható" - olvasható a kutatásban.
A rollerezés alaposan átmozgatja a gyerekeket
A szakemberek szerint napjainkban, amikor rengeteg időt töltünk a képernyők előtt, különösen fontos, hogy a gyerekek eleget aludjanak, sokat legyenek a szabadban, és miné többet játszanak, mozogjanak. "Ha elég korán képesek vagyunk jó irányba terelni a gyermekek viselkedését, akkor ezzel megalapozhatjuk, hogy később is erősebbek, egészségesebbek legyenek, és még jobban fejlődjenek" - mondta dr. Mark Tremblay, az ottawai kórház egészséges életért felelős részlegének vezetője.
A szabadban töltött idő, a sok mozgás és a játék nemcsak a testnek, de az elmének is jót tesz, hiszen az agyfejlődést is serkenti. Abban pedig a legtöbb szülő egyetért: minél többet mozog egy gyerek, annál jobban és nyugodtabban alszik majd!
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék