Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hármasiker-babakocsival futotta le egy anya a félmaratont

Szerző: Jaksa Petra

2018. augusztus 24.

Forrás: babaszoba.hu

A 34 éves Cynthia Arnold igazi vagány mamiként vette az akadályt a Missoula Marathon elnevezésű női félmaratonon. Cynthia Lauren Arnold 18 perccel ért hamarabb a célba, mint a korábbi rekordtartó.

Hármasiker-babakocsival futotta le egy anya a félmaratont (fotó:runnersworld.com)
A július 15-ei versenyen Arnold nemcsak, hogy tizennegyedikként ért célba a női mezőnyben, de a saját korcsoportjában harmadik lett, ráadásul megdöntötte a hármas ikres babakocsival futók korábban felállított rekordját is. Az idei év elején a rekorder hölgy 1:47:32-vel ért célba, amire Arnold csaknem 20 perccel rávert a 1:29:08-as idejével.
Arnold egyáltalán nem újonc a sportágban, gimnázium és főiskola alatt is terepfutott. A félmaratonon indulás és a világrekord megdöntésének ötlete azonban a férjétől származik. "Odaállt elém és azt mondta "meg kéne próbálnod elindulni és megdönteni a hármasiker babakocsis kategóriában a világrekordot" - mesélte Arnold a Runner's World-nek. "A gyerekek szemében ez egy nagyon király tett lenne."
A futás igazi életmód a családban: Arnold, a férje futva megy munkába, Cynthia pedig futóbabakocsival szintén kocogva viszi a (6, 3 éves és 11 hónapos) gyerekeket oviba, bölcsibe. Az anyuka számára a futás célja nem is igazán az, hogy rekordokat döntögessen, sokkal inkább, hogy egy egészséges, aktív életmód példáját mutassa a gyerekeinek.
"Ezt a fajta életmódot nem szabadna feláldozni, mikor az embernek gyermekei születnek. Hiszen ebből csupán csak azt tanulják meg, hogy ez a normális, és a futás szórakoztató és jó dolog" - mondja Arnold. A futónő azt is elmesélte, hogy a gyerekek születése előtt sokkal szigorúbban vett egy csomó mindent: a zoknijának, a fejpántjának és sapkájának passzolnia kellett színben a ruhájához, és a tempójával kapcsolatos céljaihoz is mereven tartotta magát.
Azonban amint elkezdett a gyerekekkel együtt futni, ezek mind lényegtelenné váltak. Most már annak is örül, ha a gyerekek biztonságban vannak a babakocsiban, és sírás nélkül el tudnak indulni otthonról - ha pedig mindenkin van zokni - passzoló vagy sem -, akkor teljes a boldogság.
Arnold másik célja a futással, hogy ha már ilyen gyönyörű helyen laknak (Polson városában, 70 kilométerre Missoula-tól) a gyerekei megismerjék a környéket és élvezzék a szabadban töltött perceket. "Ha sikerülne beléjük nevelnem a természet szeretetét, és jobban szeretnének pillangót vagy szöcskéket kergetni, mint egész szombat délelőtt meséket nézni a szobában, akkor már megérte."
"A pillanat, mikor megtudtam, hogy megdöntöttem a rekordot, nagyon megható volt. Akkor realizáltam, hogy az, hogy mind a három gyerekem egyszerre lehet a babakocsiban, valószínűleg már nem tart sokáig."
És hogy vajon a gyerekek, hogy érezték magukat a mérföldenként 6:48-as sebességgel suhanó babakocsiban? Élvezték az utazást.
(via)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék