Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hányást, hasfájást, meddőséget okozhat a slime

Szerző: Babaszoba.hu

2018. július 17.

Forrás: 444.hu

A legtöbb népszerű, boltokban kapható slime több bórt tartalmaz, mint a megengedett, ezáltal hasgörcsöt, hányást, sőt akár meddőséget is okozhat.

A megengedettnél több bór van a slime-ban: hányást, hasfájást okozhat
A gyári slime az "egészségre káros mennyiségben" tartalmazhat bórt, ami túladagolva súlyos hasmenést, hányást és gyomorgörcsöket okozhat - állítja a brit fogyasztóvédelmi csoport a Which? jelentésére hivatkozva. 
Az Európai Vegyszerügynökség szerint még ennél is súlyosabb a helyzet: a bór akár meddőséget is okozhat és kismamáknál van egy plusz veszély - a magzatra is káros hatást gyakorolhat a furcsa állagú játék. A vizsgálat 11 népszerű, boltban árusított slime-márkát vizsgált és arra a következtetésre jutott, hogy nyolcban a megengedettnél több bór található. Van olyan termék, amiben a megengedett mennyiség (300 mg/kg) több mint négyszeresét (!) találták.
A bevizsgálás szerint a Toysmith Jupiter Juice rózsaszín változatában 1400 mg/kg bór van, a CCINEE Pink Fluffy Slime-ban 1000 mg/kg, a Corso Dodolu Crystal Slime Magic Clayben 980 mg/kg bórt mértek.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék