Kisgyerek

Hányást, hasfájást, meddőséget okozhat a slime

A legtöbb népszerű, boltokban kapható slime több bórt tartalmaz, mint a megengedett, ezáltal hasgörcsöt, hányást, sőt akár meddőséget is okozhat.
2018. Július 17.
A megengedettnél több bór van a slime-ban: hányást, hasfájást okozhat

A gyári slime az “egészségre káros mennyiségben” tartalmazhat bórt, ami túladagolva súlyos hasmenést, hányást és gyomorgörcsöket okozhat – állítja a brit fogyasztóvédelmi csoport a Which? jelentésére hivatkozva. 

Az Európai Vegyszerügynökség szerint még ennél is súlyosabb a helyzet: a bór akár meddőséget is okozhat és kismamáknál van egy plusz veszély – a magzatra is káros hatást gyakorolhat a furcsa állagú játék. A vizsgálat 11 népszerű, boltban árusított slime-márkát vizsgált és arra a következtetésre jutott, hogy nyolcban a megengedettnél több bór található. Van olyan termék, amiben a megengedett mennyiség (300 mg/kg) több mint négyszeresét (!) találták.

A bevizsgálás szerint a Toysmith Jupiter Juice rózsaszín változatában 1400 mg/kg bór van, a CCINEE Pink Fluffy Slime-ban 1000 mg/kg, a Corso Dodolu Crystal Slime Magic Clayben 980 mg/kg bórt mértek.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: 444.hu